Gearbox se pojí s G2A a požaduje změny
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Gearbox se pojí s G2A a požaduje změny

Gearbox se pojí s G2A a požaduje změny

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

7. 4. 2017 15:24 19
Reklama

Gearbox možná poněkud nečekaně oznámil partnerství s distribučním kanálem G2A a na této stránce lze objednat speciální sběratelku plánovaného remasteru Bulletstormu. Jenže netrvalo dlouho a Gearbox vydal prohlášení, ve kterém po zástupcích této stránky požaduje rychlé změny v přístupu ke hráčům i k samotným vývojářům obecně.

O distribučním kanále G2A jste mohli slyšet už ledacos a stejně tak s ním můžete mít i své vlastní zkušenosti, vývojáři jej však obecně nemají příliš v lásce. Často se dokonce ozývají výtky týkající se toho, že G2A umí prodávat i klíče zakoupené kradenými kreditními kartami a využívat různých dalších fint, jež lze jen těžko dokázat a které mají ve finále výsledek ten, že vývojáři nevidí z prodejů svých titulů vůbec nic.

O to překvapivější bylo v první řadě již samotné oznámení takového partnerství, nicméně situace se velmi rychle otočila a může z něho nakonec i padnout. Tedy za předpokladu, že G2A urychleně nezmění své podmínky.

Do třiceti dnů tak Gearbox požaduje zrušení poplatku u služby G2A Shield, jež chrání kupující před podvody. Do devadesáti dnů musí G2A zpřístupnit funkční komunikační kanál pro vývojáře, který budou moci využívat pro odhalování podvodně získaných klíčů a následně je na stejném místě označovat k okamžitému smazání. Samozřejmostí je bezplatnost takovéto služby. K tomu Gearbox požaduje implementaci lepších nástrojů pro přiškrcení přívalu nelegálně získaných klíčů do obchodu. A na závěr vývojáři požadují, aby G2A zprůhlednila proces nákupu klíčů i pro samotné prodávající i kupují a ti tak od samotného počátku transakce věděli do čeho jdou a vyhnuli se tím kupříkladu jakýmkoli skrytým poplatkům.

Celkově je to situace zajímavá a jen budí zvědavost, co Gearbox v první řadě k takovému partnerství vlastně vedlo. O G2A se mluví přinejmenším jako o kontroverzním obchodu a je jen otázkou, zda za pomocí takovéhoto ultimáta a zdánlivě šibeničních termínů může někdo jako Gearbox cokoli změnit. Pokud ale přeci jen ke změně dojde a vývojáři se dostanou do lepší pozice, tak jedině dobře.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama