Capcom popisuje přínos dema Kitchen
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Capcom popisuje přínos dema Kitchen

Capcom popisuje přínos dema Kitchen

Pavel Makal

Pavel Makal

6. 4. 2017 10:34 1
Reklama

Rok předtím, než jsme se vůbec dozvěděli o existenci Resident Evil 7, představili vývojáři z Capcomu návštěvníkům E3 dnes již proslulé demo s jednoduchým názvem – Kitchen. Tento několikaminutový VR zážitek a jeho úspěch je důvodem, proč si nyní celý Resident Evil 7 můžeme zahrát na PS VR. Alespoň se to tvrdí v nové části Making of Resident Evil 7.

Producent Džun Takeuči nebyl zpočátku o výhodách implementace podpory VR tak úplně přesvědčen. Říká, že jemu samotnému tato technologie způsobuje fyzickou nevolnost a nepohodlí. Hlavně ale věřil tomu, že zdroje, potřebné k vytvoření podpory VR, by se daly využít lépe. Hlavní VR inženýr Kazuhiro Harada ale v této technologii viděl potenciál a jeho tým dal rychle dohromady již zmíněný Kitchen, který byl poprvé ukázán na E3 2015.

Demo mělo obrovský úspěch a pro Capcom, který se do této sféry dostal poprvé, to bylo důvodem začít o hororovém žánru uvažovat zcela novým způsobem. Virální šíření dema bylo další důležitou lekcí, kterou Capcom následně zúročil při marketingové kampani, která o hře prozradila absolutní minimum. Vývojáři přiznávají, že dlouhé roky nevěděli, co si se značkou Resident Evil počít a kam ji dál směřovat. Zásadní změny, jako je hraní z pohledu první osoby a upuštění od klasických zombií se však velmi vyplatil.

V přiloženém videu se můžete podívat na to, jak někteří hráči na Kitchen reagují. Vývojáři si pochvalují, že přesně v takovou odezvu doufali. Můžete si také připomenout trailer, kterým sedmý Resident Evil oznámili.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama