Persona 5 funguje díky emulátoru i na PC
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Persona 5 funguje díky emulátoru i na PC

Persona 5 funguje díky emulátoru i na PC

Jiří Bigas

Jiří Bigas

4. 4. 2017 11:10 4
Reklama

Před dvěma týdny jsme psali o programu RPCS3 naposledy, když se jeho autoři pochlubili, že nejprve úspěšně rozeběhli akční RPG Demon's Souls od FromSoftware a posléze rovněž logickou adventuru Catherine od Atlusu. Nyní o sobě dali vědět znovu.

Emulátor konzole PlayStation 3 si připsal další cenný úspěch, když se podařilo jakžtakž rozchodit RPG Persona 5 od Atlusu. Hra, která vyšla v Japonsku už 15. září, má totiž světovou premiéru právě dnes a kromě PS4 vychází rovněž na PS3.

Právě díky tomu si s ní RPCS3 poradí. Podobně jako Cemu se Zeldou pro Wii U, která vyšla současně na Switchi. Je to v mnoha směrech velice podobný případ. Framerate ale u Persony stále kolísá mezi 10 a 30 FPS v závislosti na dané scéně, takže je potřeba určitě emulaci věnovat další čas.

Jak už jsme psali dříve, RPCS3 je bezplatný emulátor, který umožňuje hrát hry z PS3 na PC. Program je ve vývoji už od května 2011 a i když emulace není podle ohlasů ani zdaleka bezproblémová, jde o velký úspěch s ohledem na komplikovanou hardwarovou architekturu PS3 a procesoru Cell.

Řada lidí se domníval, že PS3 nepůjde uspokojivě kvůli tomu emulovat nikdy. Opak je ale pravdou. Pro Windows se vyvíjí také emulátor Xboxu 360 nazvaný Xenia.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama