Maradona chce žalovat Konami za PES 2017
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Maradona chce žalovat Konami za PES 2017

Maradona chce žalovat Konami za PES 2017

Jiří Bigas

Jiří Bigas

31. 3. 2017 08:23 7
Reklama

Argentinec Diego Maradona, jeden z nejslavnějších fotbalistů všech dob, zvažuje podání žaloby na Konami kvůli údajně neoprávněnému využití jeho podoby ve hře Pro Evolution Soccer 2017. Zatím však není úplně jasné, zda je skutečně v právu.

Na své oficiální stránce na Facebooku Maradona napsal, že jeho právní zástupce učiní první kroky s tím, že Konami užívá jeho tvář nelegálně. Nicméně jak podotýká třeba web GameRant, vše může být ještě trochu jinak.

Konami loni v létě uzavřelo zvláštní partnerství s klubem FC Barcelona, v jehož dresu slavný fotbalista hrál 1982 až 1984. Tato smlouva má zahrnovat práva na stadion Camp Nou, podobu hráčů i další detaily. A mohla by se vztahovat rovněž na někdejší hráče, nejen ty aktuální.

Není však zřejmé, zda o této dohodě Maradona věděl, nebo zda k ní dal dokonce souhlas, pokud je to třeba. Kromě něj se na soupisce PES 2017 objevují i další dřívější hráči Barcelony: Ronaldo (1996-1997), Thierry Henry (2007–2010), Ronaldinho (2003–2008) či Rivaldo (1997–2002). Maradonu může přinejmenším těšit to, že má ze všech nejvyšší hodnocení: 97. Dokonce vyšší než aktuální hvězda Messi s 94 body.

Podobné žaloby nejsou ve sportovních hrách výjimkou. Mnohdy se řeší nejen podoba, ale třeba i tetování hvězdných hráčů, která se ve hrách rovněž objevují. Opakovaně se medializovaly případy, kdy se tatéři domáhali svých autorských práv a požadovali, aby vydavatel hry odvedl část peněž i jim za to, že se v titulu objevuje jejich dílo na virtuální kůži slavného nositele.

Maradonu a další legendární hráč lze využívat v módu myClub.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama