Lovecraftovský horor míří na Mars
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Lovecraftovský horor míří na Mars

Lovecraftovský horor míří na Mars

Jiří Bigas

Jiří Bigas

31. 3. 2017 09:16 2
Reklama

Lovecraftovský titul At the Mountains of Madness v early accessu příliš neoslnil, tak snad by nám mohl udělat větší radost horor Moons of Madness, který nás vezme až na Mars. Pracuje na něm norské studio Rock Pocket Games.

Moons of Madness jsou psychologický horor inspirovaný dílem Howarda Phillipse Lovecrafta. Hlavním hrdinou titulu je astronaut Shane Newehart, který bude svádět vnitřní boj i boj s nadpřirozenem, zatímco se nachází na jedné z prvních výzkumných základen na Marsu nazvané Trailblazer Alpha. Silně příběhově orientovaný počin hráči umožní prozkoumávat realistickou rudou planetu, ale i záhadnou minulost hlavního hrdiny.

Studio obdrželo grant od norského filmového institutu, který podporuje domácí umění a zábavní průmysl. Příspěvek ve výši 1,6 milionu norských korun je už třetí podobnou dotací pro tento titul v pořadí. Celkem už touto cestou získali autoři 3,6 milionu norských korun. Buď mají “jen” obrovské štěstí, anebo na jejich titulu přeci jen něco bude.

Samotní vývojáři už před časem varovali, že jejich hra nebude jako Soma nebo Alien: Isolation. Naopak slibují počin, který zkoumá duševní nemoci, čerpá z Lovecrafta, ale nabízí rovněž něco opravdu vědeckého. Shane Newehart je členem malé posádky a ve velmi blízké budoucnosti čelí na Mrasu každý den výzvám, které mohou, ale nemusí být skutečné…

Podobně jako ve zmíněných hrách ale budou důležité pocity izolace, osamění, strachu a paranoie. I když ve hře budete moci umřít, soubojům se bude novinka spíše vyhýbat. Naopak autoři slibují hutné hádanky.

Horor Moons of Madness vyjde v prvním čtvrtletí příštího roku na PC, PS4 a Xbox One. Hru pohání Unreal Engine.

Více informací o hře najdete na oficiálním webu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama