Hudbu pro retro sci-fi složil frontman HIM
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Hudbu pro retro sci-fi složil frontman HIM

Hudbu pro retro sci-fi složil frontman HIM

Jiří Bigas

Jiří Bigas

31. 3. 2017 13:00
Reklama

Vojta už nějaký čas prohlašuje, že sci-fi je v kurzu. A naštěstí má pravdu. Dokonce se množí hry s vědeckofantastickou retro stylizací a Downward Spiral je právě takovou. Zaujala nás už na první pohled.

Downward Spiral: Prologue vyšel dnes na Steamu a je určen pro Oculus Rift a HTC Vive. Jde o multiplayerovou akci, která se částečně inspirovala moderními seriály a částečně sci-fi filmy ze sedmdesátých let. Na pohled tak novinka můžeme někomu připomenout Alien: Isolation nebo chystaný horor Routine.

Akce v nulové gravitaci má být intenzivní a navíc plná záhad. Autoři navíc slibují, že díky nové technologii bude možné se volně pohybovat v prostoru, aniž by hráči trpěli takzvanou kinetózou. Hra obsahuje tři módy: singl, kooperaci a deathmatch až pro osm lidí.

Takzvaný režim Journey vám sice zabere jen 30 až 40 minut, ale podle vývojářů je o to intenzivnější. Absolvovat ho můžete sami i s kamarádem v kooperaci. O soundtrack ke hře se postaral finský rocker Ville Valo, který se proslavil jako frontman skupiny HIM.

Downward Spiral má mít epizodickou povahu. Jak už podtitul Prologue naznačuje, jde o první část z údajně velmi ambiciózní antologie. Každý díl přijde s jinými hlavními postavami, příběhem i zasazením, ale bude je spojovat znepokojivé pozadí.

Downward Spiral: Prologue se momentálně prodává na Steamu za 9 eur. Hru má na svědomí malý nezávislý finský tým 3rd Eye Studios. Autoři ji nazývají vesmírným trhillerem. Když se podíváte na oficiální trailer, možná vám stanice a jedna její konkrétní oblast trochu připomene bitevní místnost z Enderovy hry.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama