Dean Hall představuje svou novou hru
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Dean Hall představuje svou novou hru

Dean Hall představuje svou novou hru

Pavel Makal

Pavel Makal

31. 3. 2017 08:56 3
Reklama

Již v polovině února vás Zdeněk ve své novince informoval o tom, že Dean Hall již brzy představí svou novou hru, nyní k tomu na londýnské výstavě EGX Rezzed 2017 skutečně došlo. Titul nese název Stationeers a budete se v něm starat o chod vesmírné stanice.

Na rozdíl od Startopie z roku 2001 budou Stationeers o poznání vážnější hrou. Namísto obstarávání požadavků rozličných mimozemských ras budete mít podle slov vývojářů z týmu RocketWerkz na starosti vývoj a údržbu komplexních systémů pro tvorbu atmosféry, zdrojů energie, lékařských zařízení, jídla a gravitace. To vše budete moci absolvovat sólo nebo v multiplayeru.

V rozhovoru pro britský Eurogamer Dean Hall upřesnil, že Stationeers nejsou oním velkým multiplayerovým titulem, o jehož přípravě v minulosti hovořil. Pravdou je, že na simulátoru vesmírné stanice pracuje pouhých šest vývojářů z celkového počtu 40 zaměstnanců RocketWerkz. „Nechceme, aby si lidé mysleli, že je to hardcore střílečka z pohledu první osoby pro tři tisíce hráčů, protože tak to není. Stationeers jsou hardcore hrou z oblasti, o kterou se zajímám už deset let. Naše studio pracuje i na velkém projektu, ale tohle není ono. Mám k tomu ale velký vztah, na tomhle projektu jsem strávil mnoho času. Nevíme, jak si hra povede, předpokládáme, že prodá alespoň 20 tisíc kusů. Již více než měsíc ji interně testujeme, dalším krokem je přizvat k hraní i veřejnost. Uvidíme, kam nás to posune."

Po zkušenostech s DayZ už Hall nechtěl nikdy vstoupit se hrou do programu Steam Early Access, setkání s vývojáři hry Kerbal Space Program však změnilo jeho pohled. Uvědomil si, že kdyby Kerbal vznikal jen za zavřenými dveřmi bez přispění komunity, byl by zcela jinou hrou. Se Stationeers se snaží o přístup „odhalit, ne oznámit“. Ukáží svou hru, lidé si ji zahrají, řeknou, co si myslí a vývojáři budou mít představu o tom, jak naplánovat vydání. Po samotném odhalení se pak přesunou do živého vývoje, do nějž mohou zapojit komunitu ještě předtím, než bude hra vůbec k zakoupení.

V galerii naleznete několik obrázku z chystané hry. V nedávné minulosti jsme se dozvěděli, že vývoj vesmírného survivalu Ion, na němž Hall také spolupracoval, byl zrušen. Hall si rovněž získal pozornost svým prohlášením o tom, že vývoj her pro VR se nevyplatí. Doufejme, že se Stationeers bude mít větší štěstí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama