Brexit ve velkém ovlivní britská studia
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Brexit ve velkém ovlivní britská studia

Brexit ve velkém ovlivní britská studia

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

31. 3. 2017 15:40 13
Reklama

Nemá smysl se zde pouštět do jakýchkoli politických debat, jedno je však v současné situaci téměř jisté – takzvaný Brexit bude mít citelný dopad a nově se dozvídáme i to, že by mohl mít i zcela reálný dopad i na průmysl herní. Videoherní trh spojeného království je totiž přeci jen z hlediska prodejů šestým největším na celém světě.

Agentura Association for UK Interactive Entertainment (UKIE) totiž v jedenácti městech oslovila na 75 herních společností (celkově jich je však okolo 2 tisíc) s řadou otázek týkajících se Brexitu a jedna z nich byla ta, zda se neplánují v návaznosti na Brexit stěhovat. A 40 % z nich potvrdilo, že za hranice buďto přesune některé své aktivity, anebo se tam přestěhují kompletně. 23 % dotázaných společností přitom již potvrdilo začátky podobných jednání.

Britská studia navíc rozhodně nejsou ryze britská a hned 61 % z nich zaměstnává i nějaké cizince. Z těchto studií pak má ve svém týmu lidi z branže z jiných zemí EU na 57 % týmů. Na to konto výsledky průzkumu již na úvodní stránce přímo vybízejí k vyjasnění toho, jak to vlastně bude po Brexitu se zaměstnanci z ostatních zemí EU – nejistota není dobrá, a to ani z ekonomického hlediska.

Pro zajímavost pak můžeme zmínit i související průzkum trhu v podání UKIE, ze kterého vyplývá, že za loňský rok hráči ve Spojeném království utratili na 4,33 miliard liber (více než 130 miliard korun), což znamená meziroční nárůst o 1,5 % a ukázku toho, že se tamní trh těší dobrému zdraví. Výsledky celé studie si každopádně můžete prohlédnout ve formě ucelené prezentace zde.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama