Brenda Romero obdrží cenu BAFTA
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Brenda Romero obdrží cenu BAFTA

Brenda Romero obdrží cenu BAFTA

Jiří Bigas

Jiří Bigas

31. 3. 2017 11:16 3
Reklama

Americká herní designérka Brenda Romero obdrží zvláštní cenu BAFTA za svůj přínos videohernímu průmyslu. Na kontě má bezmála 50 her a podílela se na slavných sériích jako Wizardry nebo Jagged Alliance.

Manželka Johna Romera už obdržela několik podobných ocenění a pravidelně se objevuje v žebříčcích nejvlivnějších vývojářů. BAFTA Special Award v minulých letech získala například její kolegyně Amy Hennig (Uncharted) nebo Markus Persson alias Notch (Minecraft).

Akademie ocenila vliv Brendy na celé odvětví a slouží podle ní jako dobrý příklad pro další lidi, kteří by chtěli jít v jejích stopách. Hry také vždy hájila jako formu umění a zasloužila se o jejich uznání stran kreativního procesu, který vývoj provází.

Brenda Romero poctu okomentovala s tím, že je stále z této novinky v šoku. Je také vděčná za to, že BAFTA hry bere jako součást umění a oceňuje jejich sílu. Zasvětila podle svých slov celý život hrám. Hraje je, tvoří je i o nich přednáší. Do herního průmyslu koneckonců vstoupila už v roce 1981.

Na letošní ceny BAFTA je nominována celá řada her. Britský Eurogamer jmenuje například tituly Firewatch, Inside, Overwatch, Stardew Valley, Titanfall 2 a Uncharted 4. Ceny se budou předávat v Londýně ve čtvrtek 6. dubna a slavnostní ceremoniál bude živě přenášen na Twitchi.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama