Ubisoft oznamuje Tom Clancy's ShadowBreak
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Ubisoft oznamuje Tom Clancy's ShadowBreak

Ubisoft oznamuje Tom Clancy's ShadowBreak

Pavel Makal

Pavel Makal

30. 3. 2017 08:17 1
Reklama

Herní značka Tom Clancy’s, nesoucí jméno slavného spisovatele, funguje už přes 20 let. Již v roce 1996 se Clancy podílel na založení studia Red Storm Entertainment, které už předtím vytvořilo celou řadu her, inspirovaných jeho literárním dílem. Mezi nejslavnější série, které se jménem již zesnulého spisovatele pyšní, patří Rainbow Six, Ghost Recon a Splinter Cell. Možná si ale vzpomenete i na strategii EndWar nebo leteckou střílečku H.A.W.X. Od roku 2008 patří práva na značku Tom Clancy’s Ubisoftu, který nyní oznámil zbrusu novou hru.

Ponese název Tom Clancy’s ShadowBreak a je to vůbec první titul ze série Tom Clancy’s, který je vyvíjen pouze pro mobilní zařízení. Shadowbreak je online multiplayerová odstřelovačská akce, která svým hráčům má nabídnout rychlou hratelnost, nutnost taktického rozhodování, skutečné zbraně a lokace, které se nacházejí v různých koutech světa. Na hře pracuje studio Ubisoft Halifax, dříve známé jako Longtail Studios, které založil Gérar Guillemot. Tým v minulosti vytvořil například hudební titul Rocksmith nebo taneční Dance on Broadway.

Hra se odehrává v blízké budoucnosti, v níž radikální frakce představují značnou hrozbu pro globální stabilitu. Tyto takzvané stínové národy zabírají území suverénních států skrz série koordinovaných útoků a dokáží takřka přes noc z celé populace udělat rukojmí. Proto jsou do akce vysláni elitní odstřelovači, kteří mají zároveň k dispozuici tým vojenských specialistů, známý jako ShadowBreak. Hráč převezme roli odstřelovače, který bude v reálním čase udílet pokyny svému týmu v PVP zápasech, vysílat jej na nepřátelské základny a poskytovat mu krytí. Zásadní bude chytrá volba cílů, spolupráce týmu a takticky správné provedení jednotlivých operací. Každý zápas bude trvat pouhé tři minuty, budete tedy muset jednat rychle a rozhodovat se za pochodu.

Za úspěšně odehrané zápasy budete, jak je již dnes zvykem, odměňováni bednami, které vám zajistí stabilní přísun herní měny. Za tu si pak můžete svůj tým různě vylepšovat, odemykat nové zbraně a vylepšení. Každá zbraň má jiný perk neboli speciální vlastnost, také svého odstřelovače můžete navléct do zvláštní výstroje, která například nepřátelům ztíží pátrání po vaší poloze. Herní měnu si, jak jinak, budete moci pořizovat i v rámci mikrotransakcí. Vývojáři slibují, že i po vydání se budou hře dále věnovat a neustále ji vylepšovat. ShadowBreak dnes startuje v Kanadě, v průběhu letošního roku by měl být dostupný i ve zbytku světa. Hra vyjde na mobilních zařízeních s operačními systémy iOS a Android. Oznámení doplnil i trailer a několik obrázků, abyste si o hře mohli udělat lepší představu. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama