Battlegrounds slaví na Steamu úspěch
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Battlegrounds slaví na Steamu úspěch

Battlegrounds slaví na Steamu úspěch

David Plecháček

David Plecháček

29. 3. 2017 12:29 5
Reklama

PlayerUnknown‘s Battlegrounds je v early accessu na Steamu jenom pár dní a hra už slaví úspěchy. Multiplayerová akce á la battle royale už stačila na prodejích vygenerovat slušnou částku, a navíc se novinka stala populární i na streamovacích službách, jako je Twitch.

Hra vstoupila do předběžného přístupu teprve minulý čtvrtek, 23. března, ale ani ne po týdnu PlayerUnknown‘s Battlegrounds svým tvůrcům, studiu Bluehole, vydělalo 11 milionů dolarů, tedy v přepočtu 275 milionů korun. Ruku v ruce s tím jde i popularita celé hry, v jednu chvíli jí nejvíce hrálo 67 tisíc uživatelů.

Možná, že se nám tu rodí nový hit. A to i co se týče popularity na sociálních a především streamovacích službách. PlayerUnknown‘s Battlegrounds totiž jenom na Twitchi sleduje pravidelně přibližně 150 tisíc diváků.

Tak, jak velí pravidla tzv. battle royale, hráči začínají s holýma rukama. Nejprve si musí obstarat svou zbraň a pak je před nimi jeden jediný úkol – vydržet až do konce. Hra využívá Unreal Engine čtvrté generace, a tak vypadá k světu. Tvůrci ale opakovaně upozorňují na fakt, že se jedná o early access verzi a že teď jim půjde především o optimalizaci, která není ideální. Je to ale běh na delší trať.

PlayerUnknown je přezdívka Brendana Greena, který v minulosti vytvořil mod Battle Royale pro DayZ. Následně se z něj stal plnohodnotný režim v H1Z1. Greene se ale následně vydal svou cestou a přišel se svou hrou, s Battlegrounds, na níž se podílí tým složený z veteránů tohoto žánru.  

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama