Podívejte se na fotky z filmu Tomb Raider
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Podívejte se na fotky z filmu Tomb Raider

Podívejte se na fotky z filmu Tomb Raider

Jiří Bigas

Jiří Bigas

28. 3. 2017 08:35 26
Reklama

Hollywoodská adaptace herní série Tomb Raider se začíná konečně pomalu vybarvovat. Na internetu se objevily první oficiální fotky z filmu, který přijde do kin příští rok na jaře.

Jak určitě dobře víte, nový snímek se inspiroval herním rebootem z roku 2013. Hlavní roli si střihne švédská herečka Alicia Vikander, kterou můžete znát z filmů Královská aféra, Ex Machina nebo Dánská dívka. Za posledně jmenovaný obdržela dokonce Oscara pro nejlepší herečku ve vedlejší roli. Režisérem filmu je Nor Roar Uthaug. Lara bude ve filmu pátrat po svém otci.

Nový film se má zásadně lišit svým pojetím od předchozích dvou dílů, v nichž hrála populární archeoložku Angelina Jolie. V rozhovoru pro GQ Uthaug prohlásil, že snímek představí Laru jako mladou ženu, která ještě nenašla své místo na světě. Budeme sledovat dívku s velkým duchem a potenciálem na její cestě, kdy se teprve má stát tou osobou z původních her.

Vše tak nasvědčuje tomu, že film půjde přesně ve stopách zmíněného titulu, jehož je režisér velkým obdivovatelem a opakovaně se o sérii vyjádřil velmi pochvalně. Ve filmu bude Laře jednadvacet let a její otec bude pohřešovaný už sedm let. Ona ale odmítne převzít jeho obchodní impérium a místo toho se živí jako kurýr v ulicích Londýna.

Nakonec ji však vyláká zvědavost až na daleký japonský ostrov, kde bude pátrat po tom, co se s otcem stalo. Podobně jako ve hře je zpočátku hrdinka vyzbrojena jen svou bystrou myslí, slepou vírou a nezlomným duchem.

Alicia Vikander pro Vanity Fair prohlásila, že byla nabídkou hrát Laru nadšená. Lidé se s touto ikonou podle ní mohou identifikovat z mnoha různých důvodů. Herečka ji vnímá jako model pro mnoho mladých žen. Snaží se najít své místo ve světě a spojit budoucnost s minulostí. Je podle ní tvrdá a chytrá, ale také zranitelná. Je úplně jiná než ostatní postavy, které podle svých slov Alicia Vikander dosud hrála.

Tomb Rider přijde do českých kin 15. března 2018. Slovenská premiéra je stanovena na 22. března.

Více podrobností o filmu najdete v našich starších novinkách.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama