Naughty Dog o rozsahu The Lost Legacy
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Naughty Dog o rozsahu The Lost Legacy

Naughty Dog o rozsahu The Lost Legacy

Pavel Makal

Pavel Makal

28. 3. 2017 13:25 6
Reklama

Oznámení samostatného datadisku The Lost Legacy pro oblíbenou sérii Uncharted na loňské akci PlayStation Experience jsme kvitovali s povděkem. Už jen proto, že změna protagonisty z už trochu vyčpělého Nathana Drakea na sexy nebezpečnou Chloe Frazer atmosféře hry rozhodně prospěje. Vývojáři ze studia Naughty Dog se nyní v rozhovoru pro magazín GameInformer o The Lost Legacy dále rozpovídali.

To, že bude datadisk samostatně hratelný, nebylo v plánu od začátku. Tým pracoval s celou řadou nápadů, jak nový příběhový obsah do hry implementovat. Na samém počátku byly dokonce dohady o plnohodnotném pátém dílu série Uncharted, Naughty Dog má ale nyní plné ruce práce s pokračováním svého dalšího hitu, postapokalyptické akční adventury The Last of Us. Rozhodli se tedy pro střídmější a více kondenzovanou variantu, která navíc bude moci vyjít v kratším termínu od vydání čtvrtého dílu série Uncharted.

Vývojáři také chtěli začít s něčím čerstvým. S ohledem na to, že příběh Nathana Drakea se ve čtvrtém díle uzavřel, bylo jasné, že je nový obsah potřebuje svěží přístup. Ještě předtím, než byly za protagonistky příběhu zvoleny Chloe a Nadine, tým pracoval s několika alternativami. Jedním z velkých adeptů byl Drakeův mentor a společník Sully, bylo by však třeba jej výrazně omladit. Jeho vojenská historie navíc příliš nefungovala s konceptem, který Naughty Dog v The Lost Legacy chtěli prozkoumat. V určité fázi byla zvažována i Cassie, nakonec se ale tým rozhodl vrátit do hry oblíbenou Chloe, která se tentokrát vůbec poprvé stane hratelnou postavou.

Scénárista Joe Scherr říká, že s The Lost Legacy měl tým unikátní příležitost vytvořit něco, co stojí samo o sobě, podobně jako přídavek Left Behind pro The Last of Us, který doplnil zásadní chybějící kousek příběhové skládanky. The Lost Legacy bude něčím zcela novým, co může vzniknout nezávisle na starších dílech, ale stále se jedná o součást kánonu se stejnými postavami. Původně měl býl tento přídavek velikostí podobný Left Behind, nápady se však hromadily a postupem času bylo jasné, že The Lost Legacy bude mnohem větší hrou, než se původně myslelo.

„Chtěli jsme, aby to bylo menší. Když jsme ale vymýšleli příběh, bylo jasné, že s novými postavami a žánrem, do kterého se Uncharted řadí, to musí být velké. S hratelností, kterou chceme přinést, jsme potřebovali více prostoru k nadechnutí,“ říká šéf vývoje Kurt Margenau. Je zřejmé, že se v případě The Lost Legacy máme skutečně na co těšit, zjevně nepůjde jen o malý přílepek, ale skutečně plnohodnotný titul, který dále rozšíří oblíbené universum. Příběh se odehrává 12 měsíců po událostech čtvrtého dílu, kromě Chloe se v něm objeví i drsňačka Nadine Ross a společně se vydají do jižní Indie pátrat po klu boha Ganéši. Přesné datum vydání bohužel zatím neznáme.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama