Dirt 4 má podporovat výkonnější konzole
i Zdroj: Codemasters
Novinka Dirt 4 má podporovat výkonnější konzole

Dirt 4 má podporovat výkonnější konzole

Jiří Bigas

Jiří Bigas

28. 3. 2017 14:35 11
Reklama

Hlavní designér Paul Coleman se v rozhovoru pro magazín The Red Bulletin rozpovídal o nových závodech Dirt 4. Podle jeho slov si jsou vývojáři z Codemasters jistí, že dokáží využít potenciál vylepšených konzolí.

Coleman podotkl, že mají autoři spoustu zkušeností s vývojem na nejvýkonnější PC, takže dokážou využít i lepší hardware PS4 Pro. A i když Scorpio od Microsoftu přijde na trh až letos na podzim, tým zkoumá i jeho možnosti. I v tomto případě by vývojáři rádi upravili Dirt 4 tak, aby vytěžil vylepšený Xbox One na maximum.

Nicméně žádný závazný slib stran systému od Microsoftu nechtěl Coleman v rozhovoru dát. Už proto, že Scorpio přijde na trh až po vydání Dirtu 4, a tak nikdo nemůže zaručit, že se dočká nějakého dodatečného updatu. Nicméně na Dirt Rally pracovali v tomto smyslu autoři příkladně.

Dirt 4 vychází 9. června na PC a konzole PS4 i Xbox One. Jde už o dvanáctý příspěvek do závodní série, která odstartovala s Colin McRae Rally v roce 1998. Po Dirt Rally z roku 2015 a arkádovém spin-offu Dirt: Showdown z roku 2012 jde o nástupce třetího Dirtu, který vyšel už v roce 2011.

Jednou z hlavních novinek a předností hry má být funkce nazvaná Your Stage. Jde o procedurální generátor tratí, který vytvoří závodní úsek na základě hráčem definovaných vstupních požadavků. Těžkou práci přitom za vás odvede počítač.

Dirt 4 nenabídne licenci WRC, která připadá stejnojmenné sérii, ale chlubí se třeba licencovaným rallyecrossem. Hra vzniká v Británii a její ovládání autoři konzultovali se skutečnými závodníky. Ve virtuální garáži najdete přes 50 vozů a rallye si zajezdíte v pěti různých zemích světa: Austrálii, Španělsku, USA, Švédsku a Walesu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama