Švédský "Firewatch" chce strašit bez krve
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Švédský "Firewatch" chce strašit bez krve

Švédský "Firewatch" chce strašit bez krve

Jiří Bigas

Jiří Bigas

27. 3. 2017 14:54 2
Reklama

Jestliže se vám líbila mysteriózní adventura Firewatch, mohl by se vám trefit do vkusu i titul Lake Ridden, který zahraniční média popisují jako temnou skandinávskou variaci na podobné téma.

Díky novému videu od Polygonu se můžete podívat na úvod hry, která je založená na hádankách a prozkoumávání. Na svědomí ji má švédské studio Midnight Hub. Hráč se v Lake Ridden ujme třináctileté dívky Marie, která v noci v lese hledá svou ztracenou mladší sestru. Tým sídlící v Malmö se skládá z bývalých vývojářů Mojangu, Paradoxu nebo Massive Entertainment. Ti se otevřeně hlásí k inspiraci hrami jako Gone Home nebo Firewatch.

Vaše sestra se ztratí uprostřed noci, když si na sklonku léta vyrazíte na vandr. Má jít o mysteriózní horor, kde budeme odhalovat temná tajemství minulosti ve snaze přivést sestru zpět domů. Celá hra je přitom zasazena podobně jako Firewatch do konce osmdesátých let, konkrétně do roku 1988. Vše šlo dobře až do osudné noci, kdy se Marie se sestrou pohádá a ta uteče do tmy.

Jako obvykle musíme hledat stopy, řešit záhady a hlavně přežít. Během naší cesty odhalíme letitý spor, který poháněla závist, šílenství a zášť. Midnight Hub ale nechtějí vytvořit klasický horor založený na krvi a násilí. Lake Ridden má prozkoumat téma strachu a otázku, jak daleko bude hlavní hrdinka Marie ochotná zajít ve snaze zachránit svou sestru.

Malý nezávislý tým Midnight Hub byl založen v roce 2015 Lake Ridden má vyjít příští rok na PC.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama