Podpora 4K videa na PS4 Pro již zítra
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Podpora 4K videa na PS4 Pro již zítra

Podpora 4K videa na PS4 Pro již zítra

Pavel Makal

Pavel Makal

27. 3. 2017 13:16 9
Reklama

Pokud jste přistoupili na hru, kterou výrobci konzolí započali loni na podzim, a pořídili jste si PlayStation 4 Pro, tedy jakousi mezigenerační revizi konzole, která přináší větší výkon, dost možná jste tak učinili proto, že se vám v obývacím pokoji skví 4K televize. Právě pro vás má pak společnost Sony velice příjemnou zprávu.

Již zítra se totiž dočkáme updatu aplikace Media Player pro PlayStation 4, která přinese podporu přehrávání 4K videa. Od té chvíle si budete moci snadno přehrávat soubory ve formátu mp4, které máte uloženy na svém domácím serveru nebo na USB disku. Tisková zpráva jen připomíná, že pro přehrávání videa nelze použít USB disk, který byl naformátován pro ukládání uložených pozic a aplikací.

Jestliže navíc vlastníte headset PlayStation VR, jistě vás potěší, že podpora 4K videa byla implementována i pro něj. PS VR má nativní rozlišení 1920xRGBx1080, 4K videa budou zobrazena v lepší kvalitě, než je tomu v případě standardních HD VR videí. Pokud si tedy libujete v 360° 4K záznamech, máte se rozhodně na co těšit. Tuto funkci rozhodně vyzkoušíme a o naše zjištění se s vámi následně podělíme.

Tisková zpráva také připomíná, že pokud máte 4K televizi, neměli byste zapomínat na to, že YouTube a Netflix, jejichž aplikace jsou na PlayStation 4 přítomny, už nějaký ten obsah ve 4K nabízejí. Vlastníte 4K televizi? Uvažujete o jejím pořízení, nebo vám vyhovuje stávající Full HD rozlišení? Dejte nám vědět v komentářích.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama