Switch podporuje i vertikální mód
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Switch podporuje i vertikální mód

Switch podporuje i vertikální mód

Jiří Bigas

Jiří Bigas

27. 3. 2017 09:53 1
Reklama

Podobně jako u tabletu je možné používat Nintendo Switch u vybraných her nejen na šířku, ale také na výšku. Jednak se tím rozšiřují možnosti portů, ale třeba tato funkce přinese i nějaké nové originální tituly. V kombinaci s odnímatelnými ovladači by mohl být výsledek zajímavý.

Na tuto možnost na Redditu upozornil uživatel s přezdívkou HandsomeCostanza, který si volby všiml u hry Neo Turf Masters. Jde o golfovou hru z roku 1996 pro Neo Geo. Posléze se zjistilo, že je to možné u všech retro her z této platformy a že tyto tituly dokonce nabízejí bizarní možnost roztáhnout obraz tak, aby vyplnil celou obrazovku.

Hra ušitá na míru vertikálnímu zobrazení by ale mohla udělat větší parádu. V každém případě by měl Switch dostat nějaký alternativní stojánek, aby šlo tuto funkci využít naplno, jinak budete odkázáni na to položit jej před sebe na stůl. Případně využít nějaké vlastní řešení. Do standardního doku jej takto ani zapojit kvůli konektoru na spodní hraně nelze.

Pokud jde o výhody takzvaného portrét módu, stojí za připomínku, že řada původních automatových her, měla/má obrazovku orientovanou na výšku: Pac-Man, Donkey Kong, Centipede, Ikaruga. Usnadnilo by to rovněž porty některých mobilních hitů a někteří diskutující na Redditu také podotkli, že by v tomto módu bylo možné lépe přenést na jeden displej dvě obrazovky z DS a 3DS v rámci služby Virtual Console.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama