Minecraft od Telltale bude na Switchi dražší
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Minecraft od Telltale bude na Switchi dražší

Minecraft od Telltale bude na Switchi dražší

Jiří Bigas

Jiří Bigas

27. 3. 2017 08:23 5
Reklama

Na Switchi ještě letos vyjdou dva tituly pod značkou Minecraft. Jednak ten originální a potom epizodická adventura Minecraft: Story Mode - The Complete Adventure od Telltale Games. Zatímco přesnější datum vydání původního Minecraftu, o jehož port se postará skotský tým 4J Studios, stále neznáme, Story Mode má premiéru v červnu. Ale přijde hráče dráž.

Na Switch míří všech osm epizod v jednom balení. To se začne prodávat za 40 dolarů už 27. června. Hra tak obsahuje původních pět epizod i tři další, které přišly v rámci DLC Adventure Pass. Minecraft: Story Mode patří mezi moderní hry s největším množstvím portů vůbec. Sérii, která vycházela od října 2015 do března 2016, si lze zahrát nejen na Windows, Macu či současné a minulé generaci PlayStationu a Xboxu, ale je k dispozici rovněž na iOS, Android, Apple TV, Vitu a Wii U.

Kromě toho se už v uplynulých týdnech objevily náznaky, že Minecraft od Telltale brzy doplní další série ze stejné stáje. I když je dobrodružství zasazené do kostkového světa jediným oficiálně potvrzeným titulem, několik e-shopů z celého světa nezávisle na sobě do své nabídky zařadilo rovněř epizodického Batmana a Strážce Galaxie.

Co je ale podstatné, Minecraft: Story Mode pro Switch je stejně jako řada dalších multiplatformních her dražší než na ostatních zařízeních. Normálně se prodává za 30 dolarů. Podobně se to má s Rime a dalšími tituly. Hráči přitom poukazují na to, že je někdo nutí zaplatit víc za stejnou, ne-li dokonce technicky horší verzi, jejíž jedinou výhodou je její mobilita.

Dost možná už jste zaznamenali i důvody, proč tomu tak je. Mluví se o tom, že výrobní náklady na krabicovou verzi jsou kvůli ceně cartridgí znatelně vyšší než u optických médií. Celou situaci navíc komplikuje údajné nařízení Nintenda, že digitální kopie musí stát v jeho eShopu úplně stejně jako ta klasická, aby nebyli znevýhodnění prodejci krabicových her. To je paradox.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama