GameStop uzavře až 200 svých poboček
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka GameStop uzavře až 200 svých poboček

GameStop uzavře až 200 svých poboček

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

26. 3. 2017 13:04 5
Reklama

Ani údajně až obrovská poptávka po Switchi a sběratelských herních předmětech všech značek zřejmě v celosvětovém měřítku nezachrání údajně více než stovku kamenných obchodů řetězce GameStop.

Ten se sice na jednu stranu může pochlubit velkými prodeji nové konzole z produkce Nintenda a ty pro zajímavost navrch doplňuje statistikou dokládající poměr prodejů konzolí a nové Zeldy – takřka 1:1, na druhé straně zde však panuje úpadek o produkty jiné. Značná poptávka po Switchi a současně zájem o připravovaný Project Scorpio prý nevyvažují úpadek prodejů jiných, jež jsou zejména způsobeny dlouhým mezigeneračním skokem konzolí – nová generace herních zařízení není a samozřejmě ani jen tak nebude.

Po celkově slabším minulém roce, horších prodejích některých AAA titulů, slabší vánoční sezóně a koneckonců i díky tvrdému konkurenčnímu boji se tedy společnost rozhodla uzavřít zhruba 2 – 3 % svých poboček. Web CNNMoney uvádí, že se to bude týkat minimálně více než stovky poboček, celkově to však z více než šesti tisíc prodejen může znamenat až okolo dvou stovek uvařených obchodů.

I to pochopitelně může být způsobeno trendem nákupů on-line, na druhou stranu je však pro GameStop pozitivní značný nárůst prodejů sběratelských předmětů – těch se meziročně prodalo o téměř 28 % více. Celkově však společnost v posledním čtvrtletí vydělala o 13,6 % méně, než jako tomu bylo ve stejném období minulý rok.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama