YouTuber odhalil první PS4 hry v PS Now
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka YouTuber odhalil první PS4 hry v PS Now

YouTuber odhalil první PS4 hry v PS Now

Jiří Bigas

Jiří Bigas

24. 3. 2017 15:45 4
Reklama

Když jsme vás informovali, že do služby PlayStation Now přibudou hry z PS4, hádali jsme, že se v první vlně dočkáme především starších titulů. YouTuber s přezdívkou KingThrash Gaming má možnost testovat tyto nové přírůstky a ve svém videu se podělil o to, jaké hry knihovna nabízí.

Do testovacího programu Sony zřejmě už pozvala vybrané šťastlivce a ti si mnohou vyzkoušet streamování titulů Killzone Shadow Fall, Entwined, Hohokum, Helldivers, Escape Plan, Knack, CounterSpy, The Unfinished Swan, Resogun nebo Hardware Rivals. Jak sami můžete vidět, je mezi nimi řada launchových kousků a převážně menších her. Uncharted 4 a Horizon nehledejte. Vtipné je, že se zařazením Killzone do PS Now Sony neváhala, ale ve výběr do PS Plus už snad ani samotní hráči nedoufají.

Jak už jsme říkali naposledy, tento krok Sony působí jako odpověď na nedávno představenou službu Xbox Game Pass od Microsoftu. Ta ovšem umožní za předplatné přístup ke knihovně her, které si půjde rovnou stáhnout klasicky do konzole. PlayStation Now nabízí "jen" streamování obsahu. Podstatné ale je, že obě služby sází na model předplatného a také se obě snaží hráče nalákat nejen na starší hry, ale rovněž tituly z aktuální konzolové generace.

Až dosud s tímto systémem úspěšně v takovém měřítku experimentovalo vydavatelství Electronic Arts prostřednictvím programu EA Access pro Xbox One. Ten na PS4 chybí, jeho obdoba ale funguje i na PC. A podle ohlasů ostatních vývojářů bylo patrné, že o zařazení do služby stála i studi, která pod EA nespadají.

Jak jsme opakovaně zdůrazňovali, výhodou PlayStation Now je, že nabízí skoro 500 her z PS3. Zahrát si je můžete nejen na PS4, ale třeba i na PC. Řada z nich se tak objevuje na PC touto cestou vůbec poprvé. Je to unikátní příležitost zahrát si PS3 exkluzivity na Windows. A nejen zde. PlayStation Now nyní kromě PC a PS4 funguje ještě na PS3, PS Vita, PS TV a vybraných chytrých televizích. Jejich podpora ale bohužel skončí už v srpnu.

Sony láká na možnost hrát jakoukoli hru z katalogu PS Now ihned, bez nutnost čekat, až se stáhne. K dispozici tudíž máte neustále obří portfolio her a netrápíte se úložným prostorem. Na druhou stranu tato streamovací technologie nevyhovuje zdaleka všem, je závislá na postupném rozšiřování podporovaných regionů a dostupnosti serverů. Pokud jste navíc omezeni maximální rychlostí vašeho připojení k internetu, nemusí vám podobná služba fungovat pořádně nikdy.

Chvályhodné naopak je, že do cloudu se ukládají i vaše uložené pozice, takže můžete při hraní plynule přecházet mezi konzolí a PC.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama