Outlast 2 se nakonec podívá i do Austrálie
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Outlast 2 se nakonec podívá i do Austrálie

Outlast 2 se nakonec podívá i do Austrálie

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

24. 3. 2017 10:55 2
Reklama

Nedávno oznámený zákaz prodejů Outlast 2 v Austrálii nově již neplatí a australská klasifikační komise své hodnocení hry pozměnila a až hra 25. dubna vyjde, tak bude moci dorazit (byť o den později) i do obchodů u protinožců.

V naší minulé zprávě jsme vás informovali o tom, kterak hra nedostala korektní maximální rating a nemohla se tedy v Austrálii prodávat. Tamní trh totiž funguje na principu tom, že hry, jež se do měřítek ratingové agentury vejdou, mohou jít do distribuce. Ty ostatní se naopak prodávat nesmějí. To byl dosud celkem závažný problém vzhledem k tomu, že donedávna byla maximální nastavená úroveň dost přísná a řada her se do ní bez zásadních úprav vejít nedokázala.

Ovšem ani o dost benevolentnější rating označený R18+ nebyl pro hru původně dostatečně umírněný a Outlast 2 na první pokus neustál zejména díky zobrazení násilí a brutality se sexuálním podtextem. Hra se dříve obecně nevešla do standardů i tabulek a hrozila poškozovat morálku tamní hráčské obce. To však již neplatí a aktuálně se do ratingu R18+ hra vejde, a to údajně i bez jakýchkoli změn v jejím obsahu.

Tvůrci z týmu Red Barrels totiž v prohlášení pro web Press Start tvrdí, že celosvětově vyjde jediná verze hry a web rovněž informuje i o tom, kterak ve hře zůstává i původně překážející scéna (o jejímž obsahu se můžete dočíst zde, mějte se však na pozoru před spoilery). Nabízí se tedy otázka, z jakého důvodu změnila tamní agentura svůj názor, výsledek je však jasný a pro tvůrce maximálně lichotivý – hra se ke konci dubna podívá i na tento významný trh.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama