Nástupce Lifeless Planet zamíří na Měsíc
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nástupce Lifeless Planet zamíří na Měsíc

Nástupce Lifeless Planet zamíří na Měsíc

Jiří Bigas

Jiří Bigas

23. 3. 2017 10:54
Reklama

I když jsem v loňské recenzi PS4 verze o Lifeless Planet napal, že dobrý nápad ještě nedělá dobou hru a titulu udělil hodnocení jen 2/5, rozhodně mě tento nezávislý počin zaujal. Zpracování pokulhávalo, ale času stráveného se hrou jsem nelitoval. Udělalo mi proto radost, když jsem se dnes ráno dozvěděl, že se můžeme těšit na “pokračování”.

David Board, který od roku 2011 pracoval na Lifeless Planet v podstatě sám, na webu Lifeless Planet v noci představil duchovního nástupce nazvaného Lifeless Moon. A současně spustil nový oficiální web. Už první teaser slibuje stejně znepokojivou atmosféru, jakou vynikal původní titul, a navíc láká na podporu VR.

I když bylo jasně řečeno, že vývoj je teprve na samém začátku, ze hry už jsou k dispozici i první screenshoty. A hlavně víme, o co půjde tentokrát. Lifeless Moon bude fungovat částečně jako prequel k Lifeless Planet. Během mise na Měsíc se dvojice astronautů zničehonic ocitne zpátky na Zemi ve známém městečku. Jde ale teprve o začátek podivné a záhadné cesty.

Hra je zasazena do počátku sedmdesátých let, zatímco Lifeless Planet se odehrával ve vzdálené budoucnosti. Nicméně oba příběhy něco spojuje. Lifeless Moon je duchovní nástupce Lifeless Planet a hráči prvního dílu v něm určitě podle oficiálního webu narazí na povědomé prvky.

Ve hře ale vystupují jiné postavy a ve své podstatě se zakládá na původním alternativním návrhu na Lifeless Planet. Příběh se ale změnil. A i když na sebe oba tituly přímo nenavazují, odehrávají se ve stejném vesmíru.

Lifeless Moon bude akční adventura se skákacími pasážemi a hádankami. Na puzzly se bude tentokrát klást větší důraz než v případě Lifeless Planet. Stejně jako v něm ale nebude chybět průzkum, záhady a psychologické otázky. Zatím nevíme, jaké VR headsety bude hra podporovat, nicméně podle webu se počítá s těmi hlavními platformami na PC i konzolích.

Samozřejmě bude hra dostupná i bez VR. Lifeless Moon v tuto chvíli nemá jisté platformy, ale jeho předchůdce je k dispozici na Widnows, Linuxu, Macu, PS4 a Xboxu One. A i novinka chce oslovit pokud možno co nejvíce hráčů. Autoři uvažují o Kickstarteru, první alfa by mohla být dostupná letos na podzim.

Lifeless Planet byl primárně dílem jediného člověka. Tým pro Lifeless Moon už tvoří tři lidé. A ve Stage 2 Studios si pochvalují, jaké věci dokáže taková malá skupinka vytvořit s moderními nástroji, jako je Unity a Blender. Přesto mají být fanoušci trpěliví a pochopit, že toto je skutečně nezávislá malá hra. Lifeless Moon by měl vyjít příští rok.

Lifeless Planet v roce 2014 debutoval na Windows a ještě ve stejném roce vyšel i na Macu. Verze pro Xbox One se objevila v roce 2015 a na PS4 hra dorazila loni. Letos v únoru se konečně dočkali také hráči na Linuxu. Titul měl fascinující premisu. V kůži astronauta, které letí k neobydlené planetě, ztroskotáte a ztratíte kontakt se svými kolegy. Ujdete pár kroků a na obzoru se objeví sovětská vlajka a opuštěná lidská osada…

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama