Video ukazuje Zeldu v nové verzi emulátoru
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Video ukazuje Zeldu v nové verzi emulátoru

Video ukazuje Zeldu v nové verzi emulátoru

Jiří Bigas

Jiří Bigas

22. 3. 2017 10:16 5
Reklama

O emulátoru Cemu už jsme v souvislosti se hrou The Legend of Zelda: Breath of the Wild psali začátkem března. Ale protože informace tohoto druhu vás podle ohlasů velmi zajímají, podíváme se, jak vývojáři s optimalizací hry od té doby pokročili.

Cemu je v tuto chvíli dostupné pro Windows ve verzi 1.7.3, která vyšla 17. března. Autoři emulátoru pro Wii U už ale pilně pracují na verzi 1.7.4, která opět nabídne lepší výkon v nové Zeldě. Nové video dokazuje, že vývojáři dělají značné pokroky nejen po stránce plynulosti, ale i celkového fungování. Všemožných chyb znatelně ubylo.

Fyzika funguje mnohem lépe, stejně tak vykreslování vody a trávy. Autoři očividně dělají velké pokroky. To ale neznamená, že je vše bez problémů. Například při soubojích má hra tendenci se hodně zasekávat.

Podle prvních ohlasů je v této verzi titul už hratelný, ale zřejmě byste ho takto nedohráli od A do Z. Původně autoři odhadovali, že do této fáze se dostanou za dva až čtyři měsíce. V každém případě jim jde práce rychle od ruky a když se do tohoto bodu dostali za pár týdnů, může být výsledek několikaměsíčního úsilí velice zajímavý.

Uvidíme, za jak dlouho se nová verze dostane ven. Už teď ale někteří hráči experimentují s dosavadní verzí 1.7.3 a dosahují rovněž velice zajímavých výsledků. Za pozornost stojí například videa z kanálu YamGaming na YouTube, jehož autor experimentuje s Breath of the Wild ve 4K. Framerate okolo 15 až 20 FPS vás neohromí, ale rozlišení a kvalita obrazu vypadají výborně. Navíc se s novou verzí plynulost opět zlepší.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama