Další Resident Evil se dočká remasteru
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Další Resident Evil se dočká remasteru

Další Resident Evil se dočká remasteru

Jiří Bigas

Jiří Bigas

22. 3. 2017 16:02 1
Reklama

Takže si nejprve zrekapitulujeme fakta. Resident Evil loni oslavil 20. narozeniny, ale až letos přišel do kin poslední hraný film a na cestě je i animovaná Vendetta. Už v lednu vyšel Resident Evil 7: Biohazard. A zařadil se po bok mnoha dalších her této série, které si můžete na nových konzolích zahrát. Jinými slovy, Capcom oslavy naplno rozjel až nyní.

Co to pro nás znamená? Třeba na PS4 si kromě regulérního sedmého dílu zahrajete i remaster prequelu Zero, jedničky, čtyřky, pětky i šestky. Remake dvojky je na cestě, stejně jako vylepšená verze prvních Revelations. Jejich epizodické pokračování samozřejmě na aktuální generaci konzolí rovněž nechybí. A jak to tak vypadá, brzy Capcom ohlásí i remaster (remake?) Resident Evil – Code: Veronica.

Právě tento titul se ve verzi pro PS4 objevil v databázi německé ratingové organizace USK, která, jak vtipně poznamenal jeden ze zahraničních webů, nemá ve zvyku hodnotit tituly, které neexistují. Capcom tak očividně pokračuje ve své cílevědomé snaze uvést nakonec na trh znovu zřejmě úplně každý titul z této slavné hororové série.

Hra debutovala na Dreamcastu v roce 2000 a šlo o první díl z této ságy, který neměl premiéru na konzoli od Sony. Vůbec poprvé se v tomto pokračování objevila pohyblivá kamera a plně trojrozměrné prostředí namísto předrenderovaných pozadí jednotlivých lokací.

I když nešlo o číslovaný díl, řada vývojářů označovala hru za skutečné pokračování dvojky. Titul by vyvíjen společně Resident Evil 3: Nemesis. V roce 2001 vyšla vylepšená a rozšířená verze s přívlastkem X na PS2, ta se o dva roky později dostala i na GameCube. HD remaster se pak už jednou také objevil, v roce 2011 na PS3 a X360.

O verzi pro Xbox One se databáze nezmiňuje, ale považujeme ji za samozřejmou.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama