Hudba v Get Even reaguje na hráčovy činy
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Hudba v Get Even reaguje na hráčovy činy

Hudba v Get Even reaguje na hráčovy činy

Pavel Makal

Pavel Makal

22. 3. 2017 15:24 3
Reklama

Hudební skladatel Olivier Derivière je držitelem ocenění Mezinárodní asociace kritiků filmové hudby a v minulosti svými skladbami přispěl například do hry Remember Me nebo do přídavku Freedom Cry pro Assassin’s Creed 4: Black Flag. Je oceňován především pro svůj inovativní přístup k propojování hudby s hráčovými zážitky. Ten by se měl projevit v chystaném titulu Get Even.

Na tom pracuje polské studio The Farm 51, které má za sebou například NecroVision nebo Deadfall Adventures, o vydání se pak postará evropská pobočka společnosti Bandai Namco. K představení Get Even došlo již v roce 2014, kdy mělo jít o fotorealistickou střílečku, v níž by se ovládání některých protivníků mohli zhostit jiní hráči, aniž byste to vy sami věděli. Tento koncept ale vývojáři opustili a z Get Even se stal poměrně standardní psychologický horor.

Právě hudební podkres z pera Oliviera Derivièra by pak měl zajistit, že se hráči budou cítit, jako by „tam“ skutečně byli. Emocemi nabitý soundtrack navíc bude v reálném čase reagovat na hráčovy činy. Sám skladatel říká, že díky využití technologie MIDI v reálném čase, záznamu živých hudebníků a různým studiovým trikům je nyní samotné herní prostředí orchestrem, který jen čeká na svého dirigenta. Vše, co na scéně uvidíte, je potenciálním hudebním nástrojem.

Hudbu pro Get Even nahrála bruselská filharmonie v belgických Galaxy Studios. Hudba má podle slov vývojářů zcela definovat nový žánr, bude organickým propojením živého orchestru a elektroniky a skvěle se spojí s celkovým vyzněním hry. Get Even vyjde 26. května letošního roku na PC, PS4 a Xbox One. O hudební stránce hry si můžete více poslechnout v nově vydaném videu, kde hovoří sám Derivière. Navíc obsahuje i několik záběrů z hraní.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama