Bloodstained vyjde na Switchi místo Wii U
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Bloodstained vyjde na Switchi místo Wii U

Bloodstained vyjde na Switchi místo Wii U

Pavel Makal

Pavel Makal

22. 3. 2017 08:54 2
Reklama

Téměř dva roky již uplynuly od začátku kickstarterové kampaně hry Bloodstained: Ritual of the Night. Duchovní nástupce slavné Castlevanie, na jejímž vzniku se podílí i Kódži Igaraši, producent série mezi lety 2001 až 2010, na sebe dokázal vybrat požadovaný obnos za jediný den. Loni v září jsme se bohužel dozvěděli, že se hra posouvá až na příští rok, nyní vývojáři v oznámení na Kickstarteru přicházejí s další zásadní zprávou.

Bloodstained je aktuálně oznámeno téměř na všechny myslitelné platformy. Kromě tradičního tria PC, PlayStation 4 a Xbox One se má objevit i na Linuxu, OS X a dokonce i handheldu PlayStation Vita. Mimo to byla oznámena i verze pro konzoli Nintendo Wii U, které se nová informace bezprostředně týká. Napřed ale to pozitivní – Bloodstained nově vyjde i na Switchi. Bohužel jsme se ale také dozvěděli, že verze pro Wii U se ruší.

Na Kickstarteru tuto zprávu oznámil sám Igaraši. Zmínil, že v průběhu crowdfundingové kampaně bylo Wii U na špici své popularity, tato situace se ale zásadně změnila po vydání nové konzole od Nintenda. Tato změna navíc podle Igarašiho slov zapříčinila mnohem obtížnější získávání potřebné podpory od výrobce hardwaru, což nakonec zapříčinilo rozhodnutí upustit od verze pro Wii U a přesunout vývoj na Switch.

Přispěvatelé, kteří si zaplatili za Wii U verzi hry, nemusí věšet hlavu. Studio Inti Creates pro ně má řešení, buďto si mohou vybrat jakoukoli jinou verzi hry, nebo jim budou vráceny peníze. Pokud se vás tato situace týká, je třeba mít funkční PayPal účet pro přijetí vrácených peněz a musíte také svou žádost o zrušení příspěvku oznámit do 20. dubna tohoto roku.

Bloodstained je metroidvania, která vás postaví do role Miriam, osiřelé dívky, trpící podivnou kletbou. V jejím důsledku se dívčina kůže pomalu mění v křišťál. Aby kletbu zvrátila, musí Miriam prozkoumat zámek plný démonů a najít černokněžníka Gebela, jenž má s touto kletbou osobní dlouholeté zkušenosti. Původně chtěli vývojáři vybrat půl milionu dolarů, hra však na Kickstarteru dosáhla neuvěřitelného úspěchu a podařilo se jí získat jen těžko uvěřitelných 5 a půl milionu dolarů. Díky tomu se na čas stala nejúspěšnějším herním projektem na Kickstarteru, který překonal až Ju Suzuki se svým Shenmue III o měsíc později. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama