Mod přinese mapu z RDR do GTA V
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Mod přinese mapu z RDR do GTA V

Mod přinese mapu z RDR do GTA V

Pavel Makal

Pavel Makal

21. 3. 2017 09:43
Reklama

Red Dead Redemption je jednou z nejlepších her minulé generace konzolí. Vývojáři z Rockstar San Diego dokázali oblíbený recept, známý ze série Grand Theft Auto, skvěle napasovat na westernové prostředí a výsledkem je báječný otevřený svět, v němž se navíc odehrává poutavý příběh o osobním vykoupení. Pokud ale nevlastníte PS3, Xbox 360 nebo Xbox One, kde si hru lze užít díky zpětné kompatibilitě, zůstaly vám půvaby tohoto bezmála sedm let starého díla utajeny. Naštěstí je tu modderská komunita.

Tedy, ne že byste si v dohledné době mohli zahrát Red Dead Redemption na PC, to bude možné až ve chvíli, kdy u nás bude dostupná služba PlayStation Now. Skupina, která působí pod názvem .White Team však včera oznámila svůj ambiciózní plán, přenést kompletní mapu hry do pátého GTA. Již brzy bychom se údajně měli dočkat teaseru a beta test je naplánován na léto.

Moddeři na svých stránkách vydali rozsáhle Q&A, tedy odpovědi na často kladené dotazy. Z nich vyplývá, že chtějí do GTA V přinést skutečně celou mapu Red Dead Redemption, do níž by navíc v budoucnu měl přibýt unikátní obsah. Pro svou práci používají vlastní modovací nástroj .White, který podporuje většinu her, poháněných enginem Rage. Mapa bude dostupná pro online multiplayerové klienty FiveM a FiveReborn.

Základní framework je již údajně zcela hotov, autoři modu nyní vylepšují metody, jak mapu pro hru co nejpřesněji konvertovat. Dle jejich slov je RDR tím nejtvrdším oříškem ze všech her na enginu Rage, proto prosí komunitu o trpělivost. Mapa pochází z verze pro Xbox 360, těšit se můžeme na grafická vylepšení, mezi něž patří třeba tessalace nebo paralaxní okluze. Modifikace by měla v celé své kráse zabírat zhruba 2 GB. Nezbývá než doufat, že druhý díl Red Dead Redemption, kterého bychom se měli dočkat letos na podzim, bude nakonec oznámen i na PC a hráči na této platformě nebudou odkázáni jen na šikovné ruce modderské komunity.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama