Blizzard zvažuje editor map pro Overwatch
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Blizzard zvažuje editor map pro Overwatch

Blizzard zvažuje editor map pro Overwatch

Pavel Makal

Pavel Makal

21. 3. 2017 12:41 2
Reklama

Multiplayerová střílečka Overwatch od Blizzardu se těší velké popularitě a vývojáři jí neustále věnují potřebnou péči. Na testovacích serverech prakticky nepřetržitě probíhá vyvažování jednotlivých postav, dočkali jsme se už několika nových hrdinů a přibyly i mapy. Těch je ale pořád málo a řešení je nasnadě, tedy alespoň pro PC verzi hry. Hovoříme samozřejmě o editoru, v němž by si komunita mohla navrhnout svá vlastní bojiště. Na toto téma se nyní vyjádřil šéf vývoje Jeff Kaplan.

Ten se na oficiálních fórech hry na Battle.netu pustil s fanoušky do debaty o tom, jaké prvky by si ve hře v budoucnu přáli. Co se týče editoru map, Kaplan se této možnosti nebrání, zmiňuje ale, že jeho implementace je poměrně náročná:

„K vydání editoru map pro Overwatch přistupujeme s otevřenou myslí. Ale protože hra využívá zbrusu nový engine, není to tak docela malý úkol a rozhodně to není něco, co můžeme udělat v nejbližší budoucnosti. Máme to však mezi svými dlouhodobými cíli a věříme v obsah, který tvoří samotní uživatelé. Je před námi ale ještě řada výzev a bude trvat, než se editor dostane mezi veřejnost.“

Další z dotazů komunity směřoval k zachycení a ukládání záznamů Play of the Game, k nimž je dosud na PC zapotřebí externích programů. Kaplan prozradil, že se na vlastním způsobu ukládání nyní pracuje a měl by být k dispozici ještě před koncem léta.

Nejsou to jediné novinky, které se točí kolem Overwatch. Nová hrdinka Orisa, k jejímuž představení došlo na počátku března, se právě dnes konečně vymaní z okovů PTR serverů a zpřístupní se všem hráčům na PC, PS4 i Xboxu One. Nebude ale zpočátku dostupná v režimu Competitive Play. Blizzard chce zajistit, aby si ji nejprve všichni mohli dostatečně vyzkoušet a osahat. Zahrát si s ní tedy můžete v módech Quick Play, Arcade či Play vs. AI. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama