Studio Monolith chválí hardware Scorpia
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Studio Monolith chválí hardware Scorpia

Studio Monolith chválí hardware Scorpia

Jiří Bigas

Jiří Bigas

20. 3. 2017 13:15 18
Reklama

Nový a výkonnější Xbox One s kódovým označením Scorpio začíná nabírat reálnější obrysy. A s tím, jak se rychle přibližuje jeho detailní představení a uvedení do obchodů, se vývojáři čím dál častěji vyjadřují na konto jeho výkonu. Jen slova chvály mají pro novou konzoli například autoři Middle-earth: Shadow of War ze studia Monolith.

Ti tvrdí, že Microsoft dodržel vše, co slibuje. Patří mezi ty vývojáře, kteří už zmíněný titul šijí na míru novému systému. Ale takových her bude přibývat. Ostatně už loni v listopadu se Todd Howard v rozhovoru pro magazín Glixel vyjádřil v tom smyslu, že by Bethesda ráda updatovala pro Scorpio i Skyrim a Fallout 4 podobně jako na PS4 Pro.

Xbox a Microsoft figurují u Middle-earth: Shadow of War jako marketingoví partneři Monolithu a Warnerů, což má mimo jiné znamenat právě speciální podporu pro Scorpio. V rozhovoru pro GamesRadar šéf studia Kevin Stephens prohlásil, že se autoři přesvědčili, že vše, co Microsoft tvrdí o novém hardwaru, je pravda. Bude to podle něj ta nejvýkonnější konzole všech dob, až vyjde.

Potvrdil také, že redmondský gigant bude podle něj nadále ctíti slib, že hru si užijete, ať už doma máte klasický Xbox One, model S anebo v budoucnu přesedláte právě na Scorpio. Z jeho slov se ani nezdá, že by vývoj na více příbuzných platforem současně přinášel autorům nějaké zásadnější komplikace. To už dříve vyvrátila i Sony u PS4 Pro.

Kromě toho jsme se nedávno dozvěděli, že konzole, která se má nabídnout podle Microsoftu skutečné rozlišení 4K, údajně podle zdroje webu Windows Central disponuje interním napájecím adaptérem, a dokáže nahrávat videa ve 4K a 60 FPS. PS4 Pro umí zaznamenávat videa v rozlišení 1080p a 60 FPS, klasický Xbox One pak 720p a 30 FPS. Scorpio si má také poradit se 4K Blu-ray filmy.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama