Režisér Nieru by chtěl next-gen Vitu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Režisér Nieru by chtěl next-gen Vitu

Režisér Nieru by chtěl next-gen Vitu

David Plecháček

David Plecháček

20. 3. 2017 09:51 13
Reklama

Dost bylo Switche. Ať se Nintendo staví sebevíc na hlavu, stále nám připadá, že je nová konzole ve svém jádru handheldem. Co na tom, možná právě díky tomu je Switch prozatím tak úspěšný a našel si cestu do stovek tisíc domovů po celém světě. Jenže spolu s tím si někteří začínají vybavovat, jak skvělé dokáže být samotné hraní na cestách. Třeba s Vitou.

Ale všichni víme, jak to s ní je. Na českém trhu se poprvé objevila v roce 2012, ale ani tady, ani jinde ve světě se nestačila plně etablovat a kvůli nízké hráčské základně s každým rokem strádá víc a víc. Ale se Switchem na trhu jste si možná i vy řekli, jak by bylo fajn, kdyby společnost Sony přišla s nějakým novým kapesním zařízením. Nejste sami – v to samé doufá i Jóko Taro.

Režisér hry Nier: Automata vyjádřil svou touhu v jednom ze svých tweetů. V nich řekl, že Switch handheldovému trhu výrazně pomůže, ale on by si přál nějaké menší next-gen přenositelné zařízení: „Chtěl bych moderní Vitu. Chtěl bych menší přenositelné zařízení nové generace. Rád bych uspokojil své chutě, které neukojí smartphony, jelikož nemají klasická tlačítka,“ píše na Twitteru.

Plány na novou konzoli by mohl popohnat samotný Switch, respektive jeho úspěch a poptávka trhu. Ale i v případě Sony platí to samé, jako pro Nintendo – rozhodující bude obsah. Vita totiž neuspěla především kvůli němu a Nintendo je hned od prvních dnů kritizováno za to samé. Jeho výhodou jsou ale vlastní exkluzivní hry, a tedy možnost využívat Switch jako sekundární herní konzoli.

Řekněte nám, co si o dalším handheldu myslíte vy? Když byste se pro nějaký rozhodli, byl by to (možná dražší) Switch, nebo menší nástupce Vity?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama