Chystá se I <3 StarCraft akce. Vzniká remaster?
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Chystá se I <3 StarCraft akce. Vzniká remaster?

Chystá se I <3 StarCraft akce. Vzniká remaster?

David Plecháček

David Plecháček

20. 3. 2017 10:45 1
Reklama

Po světě probíhá několik různých eventů každý den. Zpravidla se jimi nezabýváme, snad až na výjimky a na akce, které se konají v našich končinách. Přesto se v této zprávě budeme věnovat jedné události, jež se odehrává na druhé straně naší planety. Proč? Protože se rojí spekulace, že právě tam se odhalí remaster jedné letité klasiky.

Jižní Korea, domov StarCraftu. Není proto divu, že Blizzard chystá akci I <3 StarCraft právě tam. Poměrně narychlo svolaná akce ale nebude jen další do počtu, účastnit se jí bude například Mike Morhaime, prezident a CEO celé společnosti Blizzard, aby na pódiu osobně poděkoval úžasné komunitě hráčů, která se kolem legendy vytvořila během dlouhých let.

Tak praví popisek na oficiálních stránkách, odkud jsme se o celé akci dozvěděli. Není proto divu, že se vzhledem k účasti Morhaima spekuluje o něčem mnohem větším, než je akce, jejíž součástí má být program bohatý pro diváky díky vyvrcholení StarCraft ligy GSL a turnaji čtyř legend původního StarCraftu: Brood War.

Přítomnost Brood War coby vzpomínkového turnaje na staré dobré časy leckoho přivedla k tomu, že Blizzard opravdu oznámí remaster StarCraftu s datadiskem Brood War, který vyšel v roce 1998. Datadisk pro původní StarCraft tehdy rozšiřoval původní kampaň a je prakticky prequelem pro StarCraft II: Wings of Liberty.

O remasteru se spekulovalo v posledních dnech už několikrát. V médiích se mluví o tom, že Blizzard se o novinky podělil už na Blizzconu 2016, když své plány odhalil svým obchodním partnerům, včetně eSport sponzorů a zprostředkovatelů jednotlivých přenosů. Minulý týden – ještě před tím, než jsme se dozvěděli o popisované akci - se také objevila zpráva, že k odhalení dojde během několika dní právě v Koreji.

Tyto zvěsti se pomalu potvrzují. Nedlouho poté píšeme o akci, která je celá věnována StarCraftu jako takovému a odehrává se přímo v Soulu. Pokud bychom měli dopovědět všechny informace ze zmíněného úniku, nejmenovaný zdroj údajně řekl, že remaster by měl vyjít v květnu nebo v červnu tohoto roku.

Uvidíme už 25. března. Pokud vás celá akce zajímá, k dispozici by měl být anglicky komentovaný stream. Detaily a celý program je k přečtení zde.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama