Odemkli ztracená DLC pro hru z roku 2001
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Odemkli ztracená DLC pro hru z roku 2001

Odemkli ztracená DLC pro hru z roku 2001

Jiří Bigas

Jiří Bigas

20. 3. 2017 16:53 1
Reklama

Hru Floigan Bros. od kalifornského studia Visual Concepts, které dnes patří pod Take-Two Interactive, vydala v roce 2001 Sega pro Dreamcast. A zajímavá je především tím, že plány na rozšiřující obsah pro ni zhatil fakt, že se samotná konzole přestala vyrábět. Byla to jedna z prvních her pro konzole, která využívala DLC. Nicméně nevyšla všechna. Až dosud.

Kvůli předčasnému skonu Dreamcastu nestačila vyjít všechna rozšíření pro Floigan Bros., ale štěstím v neštěstí bylo, že ve skutečnosti byl už tehdy obsah ukryt na disku se samotnou hrou. Každý měsíc si jen hráč stáhl DLC klíč, který mu odemkl další porci bonusů a oblečků. Je docela legrační, že něco, za co hry a jejich vývojáře dnes právem kritizujeme, posloužilo v tomto případě dobré věci. A teď nemluvíme o tom, že jste v roce 2001 nemuseli stahovat nepřiměřeně velké datové balíčky.

Nebýt tohoto šalamounského přístupu, byla by DLC navždy ztracena. Už by se k nim nikdy nikdo nedostal. Takto ale ve hře vše bylo, stačilo jen přijít na to, jak se k přídavkům dostat, když se tak nestalo během původně plánovaného dvanáctiměsíčního období. Nicméně za DLC se tehdy neplatilo, takže až tak nebyl problém v tom, že je autoři uvolňují postupně.

Díky původním vývojářům jsou nyní všechny expanze k dispozici těm, kdo ještě hru mají a hrají. DLC se měla odemknout s pomocí uložené pozice, kterou jste si stáhli do tehdy revoluční paměťové karty známé jako VMU, čili Visual Memory Unit.

S pomocí autorů z Visual Concepts se podařilo upravit uloženou pozici pro lednové DLC, které vyšlo standardně, aby odemklo zbytek bonusového obsahu. Ironií osudu je, že se teď museli vývojáři vypořádat s nástrahami, které předtím sami do hry vložili, aby zabránili podobné manipulaci uložené pozice.

Více podrobností o celém procesu i obsahu jednotlivých měsíčních malíčcích najdete na webu Dreamcast Live.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama