Hry pro Switch chystá jen zlomek vývojářů
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Hry pro Switch chystá jen zlomek vývojářů

Hry pro Switch chystá jen zlomek vývojářů

Pavel Makal

Pavel Makal

20. 3. 2017 09:01
Reklama

Nintendo Switch je s námi už tři týdny a mnozí hráči již mají pomalu za sebou první (a jediný) velký titul, který dosud na nové zařízení vyšel. Jestliže jste už krabičku se Zeldou založili do poličky, asi se teď mlsně rozhlížíte, co byste do své nové hračky vložili nyní. Bohužel si na další velkou hru budete muset ještě počkat. Nová platforma se teprve začíná nadechovat, což potvrzují i čísla z letošní GDC.

Ta proběhla na přelomu února a března, nyní se však dostáváme k poměrně zajímavým informacím o tom, jakým platformám se vývojáři věnují nejvíce. Aktuálně zveřejněná infografika zobrazuje procentuální podíl z celkových 4500 vývojářských studií, mezi nimiž byl ještě před zahájením konference učiněn průzkum.

Poměrně nepřekvapivě si majoritu drží PC a Mac s 53 procenty. 38 procent dotázaných vývojářů vyvíjí na chytré telefony a tablety, třetí místo s 27 procenty pak zaujímá PlayStation 4. Xbox One a Scorpio je až na páté příčce s 22 procenty, stačily je totiž ještě předběhnout VR platformy, na které vyvíjí téměř čtvrtina dotazovaných studií.

Třináctiprocentní podíl z celkového počtu vývojářů mají dokonce hry pro webové prohlížeče, o šest procent méně pak Linux. Osmé místo ukořistily AR headset s pěti procenty a deváté Apple TV se čtyřmi procenty. Na desátém místě skončil Switch s pouhými třemi procenty vývojářů. Ačkoli toto číslo vypadá hrozivě, pořád to znamená, že hry pro Switch chystá více než 130 zúčastněných vývojářů. Nezbývá než doufat, že se platforma na trhu co nejrychleji etabluje a příští rok budou čísla vypadat jinak. Připomeňme, že v nejbližší době se majitelé Switche mohou těšit například na port Lego City Undercover, Mario Kart 8 Deluxe nebo adventuru Rime od Tequila Works.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama