Náznak pokračování The Evil Within
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Náznak pokračování The Evil Within

Náznak pokračování The Evil Within

Pavel Makal

Pavel Makal

19. 3. 2017 15:50 5
Reklama

Letos uplynou již tři roky od chvíle, kdy na naše obrazovky vtrhl hororový titul The Evil Within. Jméno vývojářského studia Tango Gameworks by vám nemuselo mnoho napovídat, mnohem lepší je v této souvislosti zmínit jméno šéfa projektu. Šindži Mikami, duchovní otec série Resident Evil, vetkl The Evil Within ty nejlepší i nejhorší aspekty klasických survival hororů. I přes některé zastaralé mechanismy se hra povedla, Jirka ji v recenzi ohodnotil známkou 4/5 a my si už dlouho lámeme hlavu, co bude se značkou dál.

Možná ale bude našim úvahám již brzy učiněna přítrž. Na diskuzním serveru NeoGAF se totiž objevil únik, obsahující nabídku pracovních míst, mezi nimiž se nachází i pozice překladatele a QA testera pro projekt Psycho Break 2. Právě pod názvem Psycho Break je v Japonsku znám původní The Evil Within. Dokument samozřejmě nepochází z ověřeného zdroje a Tango Gameworks ani vydavatelská společnost Bethesda Softworks se k situaci nijak nevyjádřila.

Není to ale první náznak toho, že se se značkou něco děje. Už v létě 2015 proběhla na oficiálních fórech The Evil Within zpráva o tom, že Tango Gameworks hledají zaměstnance pro nový projekt. Podmínkou byly zkušenosti s prací s Unreal Engine 4, Tango tedy zjevně chtějí opustit technologii id Tech 5, která poháněla první díl. Bethesda během oznámení termínů své letošní konference na E3 oznámila, že chystá představení tří projektů, z nichž dva jsou tím největším, na čem firma dosud pracovala. Spekuluje se o novém Wolfensteinovi, The Evil Within 2 by ale dával smysl zrovna tak.

Původní hra si na agregátoru hodnocení Metacritic drží nadprůměrné hodnocení a podle serveru VGCHartz se jí podařilo prodat téměř dva miliony kusů. Obdržela také trojici povedených DLC, která doplňují příběh a mimo jiné například hráčům umožňují vžít se do role Keepera, sadistické stvůry s trezorem místo hlavy.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama