Teaser na duchovního nástupce X-COMu je tu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Teaser na duchovního nástupce X-COMu je tu

Teaser na duchovního nástupce X-COMu je tu

Pavel Makal

Pavel Makal

17. 3. 2017 16:08 2
Reklama

Jméno britského herního designéra Juliana Gollopa nemusíme zejména fanouškům strategických titulů obšírně představovat. Však se také jedná o otce tahové pecky UFO: Enemy Unknown, která stála na počátku legendární série X-COM. Gollop ale také pracoval na titulech Ghost Recon: Shadow Wars a Assassin’s Creed III: Liberation pro Ubisoft, aby následně založil vlastní společnost Snapshot Games a začal pracovat na zbrusu nové hře.

Ta ponese název Phoenix Point a ve vývoji je od loňského března. Půjde o tahovou strategii v otevřeném světě, bohužel je však jakýchkoli detailů zatím kritický nedostatek. Víme jen tolik, že jednotlivé frakce si budou moci zvolit svou stranu konfliktu, někteří nepřátelé jsou procedurálně generováni a hra bude obsahovat i prvky hororu.

O Phoenix Pointu jsme se prvně dozvěděli těsně před loňskou E3, kde následně Gollop hru poprvé ukázal světu. Podle jeho slov sdílí Phoenix Point žánr s výše zmíněnou sérií X-COM, nabídne však moderní prezentaci a taktické mechanismy, které jsme mohli vidět v rebootu od Firaxis, v otevřeném světě. K dispozici je jen několik artworků a jeden screenshot, z něhož je patrné, že nepřátelé nebudou žádní drobečci a nadto působí dost hrozivě.

Nyní se na internetu objevil nový teaser, bohužel opět dost krátký a na informace skoupý. Je ovšem dost možné, že je předvojem většího oznámení. Na hře pracuje například scénárista The Talos Principle Jonas Kyratzes, o hudbu se zas stará autor soundtracku pro původní X-COM, což jistě potěší řadu pamětníků. Projekt budeme nadále sledovat a o nové informace se s vám samozřejmě podělíme.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama