Overwatch zvládá i integrované GPU
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Overwatch zvládá i integrované GPU

Overwatch zvládá i integrované GPU

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

17. 3. 2017 10:07 3
Reklama

Celkem zajímavý pohled na počítačové sestavy hráčů nabízí odhalená statistika akce Overwatch – Blizzard totiž nově oznamuje, že v případě PC verzí spouští téměř čtvrtina hráčů (22 %) titul na integrovaných grafických čipech.

Ty jsou dnes v případě stolních počítačů nedílnou součástí procesorů, stejně tak se ale může jednat o hráče na noteboocích. Takováto informace zároveň vypovídá více o tom, co může stát v pozadí úspěchu jednoho z nejhranějších titulů současnosti – Overwatch byl navržen tak, aby běžel i na tom nejobyčejnějším železe a zahrát si tedy zcela očividně mohou i hráči s něčím, co vlastně nebylo pro hraní v první řadě navrženo.

Blíže k tomu měl v rámci GDC 2017 co povědět softwarový inženýr Blizzardu Ryan Greene. Ten uvedl, že Overwatch byl navržen tak, aby na doporučené sestavě běžel alespoň v šedesáti snímcích za vteřinu a na té minimální pak alespoň ve třiceti.

Rozhodnutí to nebylo minimálně z pohledu vývoje a návrhu jednoduché, výsledkem je ale pochopitelně plynulá hra. A dle Greena z toho navíc ve finále těží nejen hráči se základním hardwarem, ale koneckonců i ti s moderními a podstatně výkonnějšími stroji i hráči na konzolích. Všichni ti údajně těží z maximální snahy vše optimalizovat a dočkali se tak maximálně plynulého zážitku.

Co tomu říkáte vy? Zkoušeli jste Overwatch i na nějakém v jiném případě dýchavičném hardwaru? A pokud ano, jsou vaše zkušenosti podobné a pochvalujete si běh hry hardwarové specifikaci vašeho stroje navzdory?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama