Nintendo zdvojnásobí produkci Switche
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nintendo zdvojnásobí produkci Switche

Nintendo zdvojnásobí produkci Switche

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

17. 3. 2017 10:57 13
Reklama

Zdá se, že Nintendo podcenilo nástup své nové konzole a ta zatím bortí veškerá očekávání. Výsledkem je aktuálně zjištění, že Nintendo plánuje v následujícím fiskálním roce začínajícím 1. dubnem dvojnásobit produkci této konzole.

Původně chtělo v tomto období Nintendo vyrobit na osm milionů konzolí, současný zájem hráčů však vytváří dosud netušené ambice a Nintendo se tímto nově zavazuje vyrobit na šestnáct milionů konzolí do konce března 2018.

Tato zpráva přichází po zjištění, že Switch poutá dosud neočekávanou pozornost a z původního plánu vyexpedovat dva miliony konzolí během prvního měsíce sešlo. Zatím se, tedy alespoň dle neoficiálních informací, hovoří spíše o metě o půl milionu větší. Co se prodejů samotných týče, tak tam se (opět neoficiálně) hovoří o tom, že konzole jen za první dva týdny zaujala na 1,5 milionu hráčů.

Ovšem jediné, co Nintendo zatím oficiálně přiznává je to, že Switch je z pohledu prvotního zájmu údajně dosud nejúspěšnějším kouskem hardwaru v historii společnosti. Jakékoli další informace pak Nintendo přislibuje přinést až v rámci finanční zprávy investorům, jež bude zveřejněna 27. dubna.

Pro srovnání pak můžeme ještě uvést, že Wii U se během celého životního cyklu konzole dokázalo prodat necelých 14 milionů kusů a konkurenční PlayStation 4 oslovil během jednoho roku na 13,5 milionů zákazníků. Switch by tedy nastoleným tempem mohl svého předchůdce překonat již za jediný rok své existence. Jestli tomu tak ale doopravdy bude, to ukáže až čas. Našlápnuto však má nový hybrid mezi kapesním zařízením a klasickou konzolí rozhodně dobře.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama