Emulátor umí stahovat digitální hry pro Wii
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Emulátor umí stahovat digitální hry pro Wii

Emulátor umí stahovat digitální hry pro Wii

Jiří Bigas

Jiří Bigas

17. 3. 2017 11:02 1
Reklama

V posledních týdnech bylo častěji slyšet o emulátoru Cemu pro Wii U v souvislosti s tím, že už jeho autoři v kompromisní podobě dokáží na PC spustit hit The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Pochopitelně právě ve verzi z Wii U. Ale nyní přišel s velkou novinkou i konkurenční emulátor Dolphin.

Dolphin je emulátor her pro GameCube a Wii. Zaměřuje se tedy na konzole o generaci, respektive dvě starší. Jenže to z něj nedělá produkt o nic horší. Dolphin kupříkladu funguje nejen na Windows jako Cemu, ale také na Macu a Linuxu. A co je ještě zajímavější, teď se jeho autoři pochlubili nevídanou novinkou - v emulátoru je totiž možné dokonce používat digitální Wii Shop.

Samotní autoři připouštějí, že se jim podařilo něco, o čem si sami mysleli, že nebude možné. Přímo v emulátoru Dolphin je možné navštívit Wii Shop a stáhnout si třeba bezplatné demo. Co víc, dokonce lze zakoupit tituly z WiiWare a Virtual Console.

Jakkoli to zní neuvěřitelně, z PC či Macu tak můžete nakupovat, stahovat a hrát hry pro Wii a k tomu využít výhod samotného emulátoru. Uvidíme, zda Nintendo učiní této věci přítrž. Jestli je to vůbec v jeho silách a zájmu. Možná už ho něco takového u Wii ani nebude trápit.

V každém případě jde o neuvěřitelný průlom a technologické kouzlo, které lze jen obdivovat. Copak se asi podaří vývojářům příště?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama