Dev kit ukrýval závodní hru pro Dreamcast
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Dev kit ukrýval závodní hru pro Dreamcast

Dev kit ukrýval závodní hru pro Dreamcast

Jiří Bigas

Jiří Bigas

17. 3. 2017 16:19
Reklama

Včera Pavel psal o tom, že je možné si zahrát zrušenou bojovku Primal Rage II a dnes navážeme podobnou zprávou. Řeč bude o ruské futuristické závodní hře Millennium Racer: Y2K Fighters od týmu Creat Studios. Ta vyšla v roce 1999 jen na PC, nyní se ale objevil hratelný port pro Dreamcast od Segy.

Konverze byla objevena na vývojářském kitu a upravena tak, aby ji bylo možné normálně hrát. Následně ji aktivní komunita vypustila na internet v podobě ROMu pro emulátory i obrazu, který je možné vypálit a disk pak funguje na normálním Dreamcastu.

Futuristickou závodní hru ve stylu Wipeoutu s nepříliš nápaditým názvem vydávala na PC francouzská společnost Cryo Interactive. Pokud si na ni vůbec nevzpomínáte, trápit se tím nemusíte, zůstala zcela zapomenuta. Jde o takovou kuriozitu, která se stylizací kromě Wipeoutu inspirovala třeba kultovním filmem Tron. Tím původním samozřejmě.

Nakonec se tak nepříliš ambiciózní hra přeci jen v jistém smyslu proslavila. Kdoví, zda nebude na dlouhou dobu posledním podobným objeveným pokladem. Svým způsobem to musí být pro tehdejší vývojáře hrozně zvláštní pocit a zadostiučinění. Z jejich přehlížené hry je rázem pro spoustu lidí něco výjimečného. Tím spíš, že jde o plnohodnotnou konverzi a ne jen nějaký raný prototyp nebo tech demo.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama