Zahrajte si zrušenou bojovku Primal Rage II
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Zahrajte si zrušenou bojovku Primal Rage II

Zahrajte si zrušenou bojovku Primal Rage II

Pavel Makal

Pavel Makal

16. 3. 2017 14:49 1
Reklama

Jestliže jste vyrůstali v 90. letech minulého století, nejspíš vám neušla existence bojovky Primal Rage. Ostatně, jen máloco je pro děti tak poutavé, jako souboje obřích a drsně vypadajících dinosaurů? Hra vyšla na celou řadu herních platforem a systémů, kromě arkádových automatů jste si ji mohli zahrát na PC, ale i na mnoha domácích konzolích, první PlayStation nevyjímaje. Od jejího uvedení na trh uplynulo již více než dvacet let, slavné jméno se však nyní vrací.

Ne, nelekejte se ani nejásejte, žádný nový díl ve fešné moderní grafice se nechystá. I tak je ale pro staromilce a pamětníky tato zpráva možná důvodem k oslavě. Primal Rage se totiž měl dočkat druhého dílu, jeho vydání však bylo zrušeno a na světě existují pravděpodobně jen dvě automatové základní desky s kopií hry. Rozličné ukázky se porůznu objevovaly po internetu, nyní ale máte šanci si Primal Rage II sami zahrát.

Díky letitému úsilí fanoušků je totiž nyní k dispozici funkční verze, která běží v emulátoru MAME. Sice obsahuje nějaké ty bugy a herní menu je v některých ohledech nedoděláno, jinak by ale titul měl být bez větších problémů hratelný. Pokud máte chuť si hru, která měla vyjít už před 21 lety, vyzkoušet, můžete si pod tímto odkazem stáhnout MAME4RAGE2 emulátor, který vám to umožní.

Primal Rage II měl vyjít v roce 1996, hra ale byla zrušena krátce po svém oznámení o rok dříve. Série je známá zejména pro své velice povedené animace, jejichž tvorbu můžete obdivovat v jednom z přiložených videí. Oba díly Primal Rage se odehrávají na Zemi po pádu asteroidu, který lidstvo uvrhl zpět do pravěku a opravdovými šéfy světa jsou silní dinosauři. Každý bojovník měl své zvláštní schopnosti a styl boje. Tekken 7 a Injustice 2 nyní musejí prožívat horké chvilky, takhle mocnou konkurenci letos určitě neočekávali. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama