Vychází česká variace na Master of Orion
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Vychází česká variace na Master of Orion

Vychází česká variace na Master of Orion

Jiří Bigas

Jiří Bigas

16. 3. 2017 13:46
Reklama

V polovině února jsme si ve Vidcastu #72 představili novou českou vesmírnou sci-fi tahovou 4X strategii Children of the Galaxy. K nám do redakce ji přišel představit přímo její autor, kterým je Filip Dušek ze studia Empty Keys. Nyní už si hru můžete vyzkoušet i vy.

Filip Dušek dříve pracoval pro 2K Czech na Top Spinu 4, ale i druhé a třetí Mafii. Children of the Galaxy je jeho vlastní dítě, klasická vesmírná tahovka, která na první pohled připomene klasiku Master of Orion. Na rozdíl od jeho moderního remaku ale sází Filip i na tahové souboje.

Jinak klasicky prozkoumáváte procedurálně generovanou galaxii, kolonizujete objevené světy, bádáte a budujete armádu. Hra vstoupila 14. března do předběžného přístupu na Steamu, kde si ji nyní můžete koupit za 18 eur.

Vesmírnou mapu tvoří hexagony a hra se má měnit na základě velikosti galaxie, počtu planet, hvězd i protivníků. Klasické tahové souboje se pak autor pokusil okořenit o taktické a RPG prvky. Každá rasa je unikátní, má vlastní výhody i AI. Narazíte na sedm druhů planet a hra podporuje od počátku modifikace a službu Steam Workshop.

V předběžném přístupu má být titul Children of the Galaxy minimálně půl roku. Plná verze pak nabídne více ras, diplomacii, špionáž, více technologií či další způsoby vítězství. Pilovat se ale budou i animace, grafika a ozvučení. Přibude také nástroj na tvorbu vlastní rasy.

V tuto chvíli alfa obsahuje herní prostředí, soubojový systém, výzkum, základní verzi diplomacie a průzkum galaxie. Jakmile se objeví plná verze, cena hry klasicky stoupne. Pokud tedy chcete Filipa podpořit už dnes, určitě neváhejte. Více o hře se dozvíte z našeho povídání.

Další podrobnosti pak najdete na oficiálním webu a na Steamu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama