"Switch stojí výkonem mezi Wii U a XO"
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka "Switch stojí výkonem mezi Wii U a XO"

"Switch stojí výkonem mezi Wii U a XO"

Jiří Bigas

Jiří Bigas

16. 3. 2017 10:31 17
Reklama

Německý vývojář Julian Eggebrecht, který je jedním ze spoluzakladatelů slavného studia Factor 5 (série Star Wars: Rogue Squadron, Turrican), se v rozhovoru pro web Spieleveteranen rozpovídal o výkonu nové konzole od Nintenda a vývoji na ni.

Podle Eggebrechta má Nintendo Switch větší výkon než Wii U, ale nižší než Xbox One. Potvrzuje tedy to, co se všeobecně předpokládalo, nicméně rozptýlil obavy, že by snad Switch jen velmi mírně převyšoval poslední čistě domácí konzoli od Nintenda.

Na druhou stranu ale Eggebrecht příjemně překvapil prohlášením, že vývoj na Switch je ještě jednodušší než na PS4, která je obecně vnímána po komplikované trojce jako velice přístupná. Pro third party vývojáře by tak podle něj neměl být problém začít vyvíjet na novou platformu.

Eggebrecht také potvrdil, že samotné studio Factor 5 povstalo z popela a získalo nazpět všechna práva k sérii Turrican. Tato legenda by se tak docela dobře mohla dočkat konečně pokračování. A třeba právě i na Switch.

Z jiného zdroje jsme se pro změnu dozvěděli, jak je na tom Switch s využitím procesorových jader a operační paměti ve hrách. Web NintendoToday přišel se zprávou, že hry pro Switch mohou využít tři z celkem čtyř jader CPU a 3 ze 4 GB RAM. Pětadvacet procent výkonu je tak vyhrazeno stále pro operační systém a úlohy probíhající na pozadí.

Magazínu to měl říci nejmenovaný nezávislý vývojář, který potvrdil i dřívější specifikace konzole. Pro srovnání stojí za to připomenout, že Wii U mělo 2 GB RAM a polovina z toho byla vyhrazena pro samotný systém. Xbox One má 8 GB RAM, z toho 5 pro hry. PS4 také 8 GB RAM, ale 6 pro hry.

Obě konkurenční konzole vyhradily původně dvě dvě z celkem osmi jader CPU pro systém. Loňský update ale umožnil za určitých podmínek vývojářům využívat i sedmé jádro pro hry.

Tento týden už jsme psali, že za propady frameratu na Switchi může údajně Wi-Fi a Nintendo má podle vývojáře, který si přál zůstat v anonymitě, pracovat na nápravě.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama