System Shock 3 bude zřejmě i na konzolích
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka System Shock 3 bude zřejmě i na konzolích

System Shock 3 bude zřejmě i na konzolích

Jiří Bigas

Jiří Bigas

15. 3. 2017 09:29 5
Reklama

Ve srovnání s remakem prvního System Shocku toho o třetím dílu víme relativně málo. Na rozdíl od Night Dive Studios, kteří vlastní práva na tuto značku, trojka vzniká ve studiu OtherSide Entertainment. Stejný tým ostatně pracuje také na RPG Underworld Ascendant. Nyní System Shock 3 našel nového silného partnera, který by mohl pomoci postrčit vývoj a celý projekt kupředu.

System Shock 3 byl oznámen už v prosinci 2015 a k týmu se dokonce připojil veterán Warren Spector. Do projektu se nyní zapojil švédský tým Starbreeze Studios, ale nikoli v roli vývojářů, ale na pozici vydavatele. Firma do hry investuje 12 milionů dolarů, přičemž autoři si zachovají kreativní svobodu i rozhodující vliv na celý vývoj, ale mohou těžit z podpory a marketingu Starbreeze.

Tato firma postupně z klasického studia díky úspěšným projektům jako The Chronicles of Riddick, Brothers: A Tale of Two Sons nebo Payday začíná vyrůstat v malého vydavatele. Kromě System Shocku 3 vydává i Psychonauts 2, Dead by Daylight a Raid: World War II. Všechno poměrně nadějné tituly.

Samotný vývoj je ale stále v počátečních fázích a datum vydání byste zatím vyhlíželi marně. Důležitá informace však je, že s podporou nového vydavatele by System Shock 3 měl dorazit kromě PC také na konzole. Respektive Starbreeze se zmiňují o PC a “dalších platformách”, ale jaké jiné bychom měli čekat.

Novinka vzniká pod dohledem Warrena Spectora a dalších zkušených vývojářů, kteří se podíleli na obou předchozích dílech, ale i hrách jako Thief: The Dark Project nebo Deus Ex. Obě strany si novou dohodu jako obvykle pochvalují.

Šéf Starbreeze Bo Andersson-Klint chválí značku i samotného Spectora coby jednoho z otců moderních RPG. Paul Neurath z OtherSide zase oceňuje, že Starbreeze rozumí hrám i hráčům a tuto znalost nyní dokázali přeměnit ve vydavatelský byznys.

Novinky o hře můžete průběžně sledovat na oficiálním webu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama