Na PS4 míří bizarní simulátor všehomíra
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Na PS4 míří bizarní simulátor všehomíra

Na PS4 míří bizarní simulátor všehomíra

Pavel Makal

Pavel Makal

15. 3. 2017 09:39 5
Reklama

Už dávno neplatí, že by skutečně bizarní tituly byly doma jen na PC. Nabídka těch nejšílenějších herních nápadů je sice na Steamu asi pořád nejbohatší, simulátor kozy, chleba nebo nepříliš zručného chirurga si už zahrajete i na konzolích. Nedávno jsme si při odhalení titulu Life of Black Tiger pro PS4 říkali, že v Sony asi ztratili soudnost a na svou platformu pustí skutečně cokoli. Everything je velmi podobným příkladem.

Everything má podle slov autorů být interaktivním prožitkem, v němž se můžete stát čímkoli, co vidíte. Zvířetem, kamenem, planetou nebo třeba celou galaxií. Můžete se přesouvat mezi vnitřním a vnějším prostorem a prozkoumávat obří a propojený vesmír bez toho, aby vás hra peskovala jakýmikoli cíli, sbíráním skóre nebo plněním úkolů. Everything je podle oficiálního popisu procedurálně generovanou simulací systémů přírody, kterou můžete sledovat z libovolného úhlu pohledu. To vše zní zcela velkolepě…tedy než si pustíte trailer.

Zatím je brzy hru soudit a je třeba přiznat, že i já sám bych se někdy na okamžik rád stal kutálejícím se medvídkem, na druhou stranu ale zrovna tento titul působí spíše jako sofistikovaný vtip, než komplexní simulátor světa kolem nás. Za hrou stojí dvojice David O’Reilly a Damien Di Fede, kteří v minulosti vytvořili hru Mountain pro Steam a iOS. Tu ostatně vnímají jako základ, na němž vybudovali Everything.

Hru má vydat společnost Double Fine Productions přes svou platformu Double Fine Presents. Na oficiálních stránkách projektu se ovšem píše, že Everything je financován nezávisle a v minulosti se dočkal podpory britské charitativní organizace Wellcome Trust, která se specializuje na biomedicínský výzkum. Vývoj také podpořila iniciativa Pub Fund společnosti Sony. Podívejte se na přiložené obrázky a trailer a dejte nám vědět, co si o tom všem myslíte, protože my zatím jen kroutíme hlavou. Hra vychází již 21. března na PS4, o měsíc později se dostane i na PC.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama