Za propady FPS údajně může u Switche Wi-Fi
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Za propady FPS údajně může u Switche Wi-Fi

Za propady FPS údajně může u Switche Wi-Fi

Jiří Bigas

Jiří Bigas

14. 3. 2017 16:00 8
Reklama

Nejenže si uživatelé Switche stěžují na slabší příjem Wi-Fi signálu a někteří mají problém se k bezdrátovému internetu vůbec připojit, ale teď se zdá, že za propady frameratu u některých her je tato součást zodpovědná také. S informací jako první přišel magazín Nintendo Life.

Problémy s výkonem má více her pro novou hybridní konzoli. V The Legend of Zelda: Breath of the Wild narazíte na záškuby a poklesy FPS, framerate občas údajně zazlobí i u hry I Am Setsuna. U futuristických závodů Fast RMX se pro změnu mají potíže negativně podepsat na rozlišení. Jako důvod se nabízela špatná optimalizace, případně nedostatek výkonu, jinými slovy slabší hardware, než jaký zmíněné hry potřebují.

Podle webu Nintendo Life je ale všechno jinak. Anonymní third party vývojář měl magazínu říci, že vše souvisí s připojením přes Wi-Fi. Má jít o známý problém, který místy zatěžuje procesor víc, než je zdrávo. Čtenář s přezdívkou JunkRabbit pak tuto hypotézu potvrdil během experimentu, kdy vypnul automatické připojení k Wi-Fi. Případně můžete přepnout Switch do airplane módu, pokud nepotřebujete být on-line.

To by vysvětlovalo, proč se problémy s frameratem u někoho objevovaly zcela náhodně a bez zjevných příčin. Switch opakovaně prohledával Wi-Fi sítě a potíže nesouvisely přímo s děním na obrazovce. I když my jsme narazili i na takové, které vypadaly, že mají co do činění právě s nějakou výbušnější pasáží. Pokud se předpoklad potvrdí, nešlo by o chybu her, ale samotné konzole. Kterou by navíc mělo jít vyřešit. I když se vše děje v pozadí, na výkonu se snaha o opakované připojení a hledání signálu projevuje.

Podle zmíněného anonymního zdroje už Nintendo ostatně o problému ví a pracuje na opravě, která by měla být k dispozici v příští verzi firmwaru. Celá věc ovšem nevysvětluje například to, proč je výkon a framerate nové Zeldy viditelně slabší v doku. Kromě všeobecného předpokladu, že vyšší rozlišení na televizi už hardware neutáhne. Uvidíme, s jakým vysvětlením přijde samotný výrobce. Do té doby je vše třeba brát s rezervou.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama