V PS Now budou už letos hry na PS4
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka V PS Now budou už letos hry na PS4

V PS Now budou už letos hry na PS4

Jiří Bigas

Jiří Bigas

14. 3. 2017 09:37 2
Reklama

I když v našich končinách zatím nemá smysl věnovat službě PlayStation Now větší pozornost, konkrétně tahle zpráva za pozornost stojí. Microsoft nedávno představil službu Xbox Game Pass, která je přesně tím, čím by PlayStation Now měl být. Neomezuje se totiž na potenciálně problematické streamování obsahuje, ale za měsíční poplatek vám umožní stáhnout si libovolnou hru z knihovny, která je dostupná v rámci předplatného. Nové oznámení Sony můžete vnímat jako pokus trochu vyrovnat misky vah.

Na službě PlayStation Now je nepochybně super, že nabízí skoro 500 her z PS3. Zahrát si je můžete nejen na PS4, ale třeba i na PC. Řada z nich se tak objevuje na PC touto cestou vůbec poprvé. Je to unikátní příležitost zahrát si PS3 exkluzivity na Windows. Xbox Game Pass ale kontruje s hrami pro Xbox současné generace a nevnucuje hráčům streamovací technologii.

Jestli někdy i PS Now nabídne možnost stáhnout si hru klasicky na disk konzole, je ve hvězdách. Ale minimálně po stránce obsahu se snaží srovnat krok. Letos totiž do této služby přibudou hry z PS4.

Na PC a PS4 si tak skrze PS Now zahrajete nejen starší hry z PS3, ale i ty z aktuální konzole od Sony. Na všechny kousky se samozřejmě vztahuje stejné předplatné. Tituly z PS4 zatím v Now nenajdete, ale brzy se máme dočkat dalších podrobností. Během pár týdnů mají začít první testy. Předplatitelé tohoto programu tak mohou dostat mail s pozvánkou do zkušebního provozu.

Hlavní výhodou je podle Sony možnost hrát jakoukoli hru z katalogu PS Now ihned, bez nutnost čekat, až se stáhne. K dispozici tudíž máte neustále obří portfolio her a netrápíte se úložným prostorem. Na druhou stranu tato streamovací technologie nevyhovuje zdaleka všem, je závislá na postupném rozšiřování podporovaných regionů a dostupnosti serverů. Pokud jste navíc omezeni maximální rychlostí vašeho připojení k internetu, nemusí vám podobná služba fungovat pořádně nikdy.

Výhodou je, že do cloudu se ukládají i vaše sejvy, takže můžete při hraní plynule přecházet mezi konzolí a PC, pokud je to pro vás z nějakého důvodu důležité. Například kvůli častému cestování. Sony láká na sedmidenní trial a hity jako Red Dead Redemption, The Last of Us či Sid Meier’s Civilization Revolution.

PlayStation Now nyní kromě PC a PS4 funguje ještě na PS3, PS Vita, PS TV a vybraných chytrých televizích. Jejich podpora ale skončí v srpnu, jak už jsme psali.

Zatím bohužel Sony neoznámila ani jednu PS4 hru, která se v PS Now objeví, logicky se ale nabízí, že to budou starší tituly.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama