Overwatch na Switch? Příliš velké sousto
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Overwatch na Switch? Příliš velké sousto

Overwatch na Switch? Příliš velké sousto

Pavel Makal

Pavel Makal

14. 3. 2017 13:38 5
Reklama

Multiplayerovému hitu jménem Overwatch od společnosti Blizzard propadly miliony hráčů po celém světě, naši redakci nevyjímaje. Týmová střílečka se širokou plejádou unikátních postav je skvělým příkladem titulu, který si užije jak absolutní začátečník, tak i ostřílený veterán. Overwatch je doma jak na PC, tak i na PS4 a Xbox One. Mohla by se ale hra objevit i na nové konzoli od Nintenda?

Na toto téma se vyjádřil viceprezident společnosti Blizzard Entertainment a šéf vývoje Overwatch Jeff Kaplan na diskuzním fóru Reddit. Kaplan, který je v Blizzardu již od roku 2002 a pracoval například na třetím Warcraftu nebo na veleúspěšném MMORPG World of Warcraft, poznamenal, že portovat Overwatch na Switch by bylo velice náročné. Zároveň ale dodal, že Blizzard k novým platformám přistupuje s otevřenou myslí a vždy se snaží prozkoumat jejich možnosti.

Kaplan také zmínil, že z osobního hlediska se mu Switch velice líbí a přiznal, že Nintendo 3DS je jeho druhou nejoblíbenější herní platformou. Jaká je ta první, to už blíže nespecifikoval. Na Redditu se okamžitě spustila diskuze o tom, zda by hardware Switche vůbec Overwatch zvládl, zároveň ale mnoho uživatelů uvedlo, že za přenosnou verzi Overwatche by byli ochotni překousnout i technické kompromisy.

Overwatch ale není jediným adeptem z portfolia Blizzardu, který by hráči na Switchi uvítali. Kromě karetní hry Hearthstone je to například i Diablo 3, kterému by to v cestovní podobě skutečně slušelo. Blizzard zatím žádné plány na expanzi na novou platformu nespecifikoval. Overwatch má podle posledních průzkumů více než 25 milionů registrovaných hráčů, přítomnost na dalším zařízení by mohla přinést další.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama