Zamiřte na železnici s novým Train Sim World
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Zamiřte na železnici s novým Train Sim World

Zamiřte na železnici s novým Train Sim World

David Plecháček

David Plecháček

13. 3. 2017 11:39 1
Reklama

Je zvláštní, že dětské sny bývají vesměs stejné. Asi se shodneme, že tou bezkonkurenčně nejlepší prací na světě pro pětileté děcko je být popelářem. To stupátko, na kterém se každé ráno po ulici popeláři vozí, je zkrátka boží. S odstupem času jsou tyto sny konfrontovány s realitou, a tak nám všudypřítomná špína tak sexy nepřijde. Naštěstí tu jsou i další sny, které zubu času odolají. Řekněte, nesnili jste někdy o tom sedět v kabině lokomotivy jako mašinfíra a nechat se unášet krajinou na na nekonečně linoucích se kolejích?

A kde jinde si plnit sny, než ve videohrách. Ať lovím v paměti sebevíc, na hru, jejíž náplní by byl svoz odpadků, si nepamatuji. S vláčky to je o poznání lepší.. Pamatujete například na Trainz? Nebo první Microsoft Train Simulator? Ačkoliv se čas od času zableskne na lepší časy, vydání dalšího ambiciózního simulátoru je vždy velkým svátkem. Už 16. března jeden takový oslavíme – vychází Train Sim World: CSX Heavy Haul.

Tak, jak je to většinou u hardcore simulací běžné, svůj domov mají na PC. Train Sim World není výjimkou a proto vychází pouze na PC, konkrétně skrze Steam. Zatím. V budoucnu je ale v plánu i Xbox One verze. Novinka prozatím nedosahuje takových rozměrů, jako další hry podobného kalibru, ale na jedné z nejznámějších amerických tratí, Sand Patch Grade, bychom i tak měli mít k dispozici spoustu úkolů.

First-person simulátor nabídne možná víc, než byste čekali. Předně půjde opravdu o ovládání těžkých kolosů z kabiny (v nabídce budou tři lokomotivy), ale největším lákadlem je bezesporu 24hodinový jízdní řád. Ten by měl být vytvořený podle reality, a to na trati Sand Patch Grade znamená, že bude každý den odlišný.

Je jasné, že autoři budou Train Sim World pravidelně aktualizovat. Vytváří jej britské studio Dovetail Games, které kromě Train Sim World stojí od roku 2012 i za každoročním Train Simulator. Train Sim World by mělo být novou generací Train Simulatoru, i proto, že běží na Unreal enginu čtvrté generace, což by mělo stagnující sérii posunout dál. I tak by ale studio mělo Train Simulator podporovat i nadále.

Zatím je k dispozici pouze nákladní doprava, Dovetail Games ale plánují přidat i pasažéry a časem i multiplayer. Jak by mohl vypadat, zatím není jasné. Níže se můžete podívat na trailer.

S vlakovou tématikou se v poslední době roztrhl pytel. Na sklonku února jsme například psali o hře Railway Empire od Kalypso Media. Ten sice nepředstavuje simulátor, nýbrž klasický tycoon, ale i tak – po období půstu se můžeme těšit na hody. O Railway Empire si můžete přečíst zde. No a zmiňujeme-li tycoon Railway Empire, musíme zmínit i české Mashinky.  

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama