Wildlands sesadily Horizon v UK žebříčku
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Wildlands sesadily Horizon v UK žebříčku

Wildlands sesadily Horizon v UK žebříčku

Pavel Makal

Pavel Makal

13. 3. 2017 11:26 18
Reklama

Ještě za sebou nemáme ani první čtvrtinu roku a už stačilo vyjít hned několik titulů, které se budou při vyhlašování těch nejlepších letošních her drát na první příčky. Horizon Zero Dawn, Zelda, Nioh, to jsou jen špičky ledovce, pod kterým se skrývají i další kvalitní tituly, jako je třeba Resident Evil 7 nebo Gravity Rush 2. Jenže dosud nejlepší prodejní start tohoto roku si pro sebe utrhl někdo úplně jiný.

V britském žebříčku prodejů fyzických kopií se v prvním týdnu od svého uvedení umístila na špici taktická akce Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands, která si svými prodeji pojistila pozici nejlepšího rozjezdu. Horizon Zero Dawn tedy tento úspěch zvládl udržet pouhý týden a nyní se musí spokojit s druhou příčkou britské Top 10.

Není to ale jediné překvapení. The Legend of Zelda: Breath of the Wild, která až dosud okupovala druhé místo za Horizonem, byla odsunuta až na čtvrtou pozici. Předběhl ji totiž titul Lego Worlds. Páté místo si drží evergreen v podobě GTA V, na šesté příčce odstartoval své prodeje nový titul z dílen studia PlatinumGames Nier: Automata. Po ní následuje FIFA 17, osmou příčku drží arkádový hit Rocket League, na devátém stupínku se nachází soubor miniher 1-2-Switch pro novou konzoli od Nintenda a první desítku uzavírá Call of Duty: Infinite Warfare, které se do ní vrátilo poté, co bylo v uplynulých týdnech vytlačeno jinými tituly.

Wildlands si v naší recenzi vysloužily hodnocení 4/5 a Honza Konfršt byl se hrou až na několik výhrad velmi spokojen. Na agregátoru recenzí Metacritic se Wildlands momentálně pohybují kolem 75 bodů od kritiků a pouhých 59 bodů od uživatelů. Nejnegativněji se kritika staví k velkému množství mikrotransakcí, potížím s připojováním do kooperace s ostatními hráči a slabé variabilitě herní náplně. Nejvíce je naopak vyzdvihován obří herní svět, možnosti kooperativního vyžití s kamarády a velice pohledné technické zpracování.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama