Tento týden vyjde aplikace Twitch pro PC
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Tento týden vyjde aplikace Twitch pro PC

Tento týden vyjde aplikace Twitch pro PC

Jiří Bigas

Jiří Bigas

13. 3. 2017 09:25
Reklama

Populární streamovací služba Twitch má oficiální aplikace pro iOS, Android, Shield od Nvidie a podporuje i další konzolové platformy, Chromecast či Fire TV od mateřského Amazonu. Na PC ale většina uživatelů zřejmě konzumuje obsah klasicky prostřednictvím webu. A právě to by se mohlo změnit díky "nové" desktopové aplikaci.

Speciální program vyjde už 16. března. Nejprve bude dostupný v rámci otevřené bety, ale aplikace samotná není úplně nová. Jde o rebrandovaný program Curse od stejnojmenné firmy, která se loni v srpnu stala součástí Twitche. Tato aplikace se tak nyní stává oficiálním počítačovým klientem pro celou platformu. Nejen pro Windows, ale i pro Mac. Ve své podstatě tak už můžete v původní podobě Curse vyzkoušet nyní a seznámit se s tím, co oficiální verze nabídne.

K dispozici mají být stejné funkce jako dosud, ale navíc oficiální Twitch appka nabídne třeba soukromé zprávy. Uživatelé Curse automaticky obdrží upgrade na novou verzi, jakmile se objeví. Twitch tak stále aktivně postupuje proti konkurenci v podobě YouTube a rozšiřuje své aktivity na dříve neoraná pole. Kromě podpory vývoje videoher se pouští rovněž do prodeje her a chce přímo soupeřit se Steamem. Jeho obchod by měl začít fungovat už na jaře.

Twitch Desktop App umí stejně jako Curse creen sharing i hlasový a video chat. Nabídne instalaci a správu modů i rozšíření pro oblíbené hry a v budoucnu rovněž cloudové úložiště. Těžit z nových sociálních funkcí pak mají streaměři i jejich fanoušci. Někdo proto přirovnává už nyní budoucí možnosti k Discordu. Vytvoříte si vlastní on-line prostor pro svou komunitu, s níž můžete být v kontaktu, i když zrovna nevysíláte.

Sledujte živé video z kanálu Twitch na www.twitch.tv

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama